Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
26. 9. 2018,
11.16

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,62

3

Natisni članek

Gorazd Bertoncelj

Sreda, 26. 9. 2018, 11.16

5 let, 6 mesecev

Poostren nadzor pri skakalcih, skoraj vsi dobili opozorilo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,62

3

Anže Lanišek Planica 2018 | Anže Lanišek je bil v Rasnovu med tistimi, ki so ga zaradi nepravilnih mer pri dresu diskvalificirali. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Anže Lanišek je bil v Rasnovu med tistimi, ki so ga zaradi nepravilnih mer pri dresu diskvalificirali.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Z izjemo Timija Zajca se slovenski skakalci v poletnem grand prixu niso proslavili. Glavni trener Gorazd Bertoncelj bo na zadnji postojanki dal priložnost tudi Robertu Kranjcu in Juriju Tepešu, prvič pa se bo na tekmi preizkusil Jernej Damjan. Poudarja, da je poleti pri dresih večji nadzor, zato je bilo na zadnji postojanki tudi toliko diskvalifikacij.

Na zadnji tekmi v Rasnovu je vodstvo tekmovanja diskvalificiralo osem skakalcev, od tega sta imela nepravilne mere tudi Slovenca Anže Lanišek in Rok Tarman. Dan prej so na prste stopili peterici, tudi Domnu Prevcu.

"Poostrili so nadzor, bolj natančno izvajajo pravila. Čez poletje so naredili nove protokole, pripravo na merjenje razkoraka. Ko imaš dres nastavljen in se začneš premikati po stopnicah, se dres premakne. Če malce zleze dol, je drugače kot prej, ko si bil višje na skakalnici," poudarja slovenski trener A-reprezentance Gorazd Bertoncelj.

Prilagoditi bo treba kroj dresa

Glavni trener Gorazd Bertoncelj verjame, da lahko v v slabih dveh mesecih naredijo korak naprej proti konkurenci. | Foto: SZS Glavni trener Gorazd Bertoncelj verjame, da lahko v v slabih dveh mesecih naredijo korak naprej proti konkurenci. Foto: SZS In kakšna je rešitev, da ne bodo naši skakalci v prihodnje diskvalificirani? "Malce bo treba prilagoditi kroj, da se bo nekoliko manj premikal. V Rasnovu so opozorili kar 36 od skupno 41 skakalcev. Pred zimsko sezono so zelo natančni, da bi poskusili vse skupaj omejiti. Med sezono je nekoliko bolj ohlapno," odgovarja prvi mož stroke.

Zaveda se, da nastopi slovenskih skakalcev niso bili na najvišji ravni, a je časa do začetka zime še kar nekaj: "Lanišek je na treningih skakal okoli 15. mesta, Domen Prevc je imel težavo pri prilagajanju na skakalnico. Zadnji dan se je solidno sestavil za majhno napravo. Sicer pa je bil Anže Semenič četrti na celinskem pokalu. V Zakopanah je bila konkurenca solidna. Počasi se tudi pri njem izboljšuje. Jernej Damjan je solidno pripravljen. V Klingenthal gremo, kar imamo to na razpolago. Poleti nismo hodili z najboljšimi, saj smo se prilagajali treningom."

Vrača se najboljši Zajc, prihaja izkušena garda: Damjan, Kranjec, Tepeš

Jernej Damjan bo v Klingenthalu prvič preizkusil svojo pripravljenost na tekmi. | Foto: Sportida Jernej Damjan bo v Klingenthalu prvič preizkusil svojo pripravljenost na tekmi. Foto: Sportida Skakalce čakata do konca grand prixa še dve preizkušnji. Prva bo 30. septembra v Hinzenbachu, nato pa 3. oktobra še v Klingethalu. Jasno je že, koga bo odpeljal na zaključek poletnega dela. Ob najboljšem našem v poletnih mesecih, Zajcu, bodo skakali še Damjan, Kranjec in Tepeš, za preostala dva skakalca pa se bo odločil na podlagi nastopov v Hinzenbachu in na tekmi celinskega pokala v Klingenthalu.

O tem, kako sta pripravljena Kranjec in Tepeš, je dejal: "Težko bi komentiral, ker smo bili malo skupaj. Nastopali smo na različnih prizoriščih. Solidno sta skakala, zlasti Jurij."

Takoj po Klingenthalu jih čakajo skupne kondicijske priprave v Poreču, v oktobru pa bo skupaj s fanti odpotoval še na priprave v Innsbruck in Oberstdorf, kjer bodo tradicionalno skakali na ledeni smučini. Nova sezona se bo začela sredi novembra v Visli.

Ne spreglejte