Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 2. 2023,
11.08

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

3

Natisni članek

Tina Maze Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin alpsko smučanje svetovno prvenstvo

Nedelja, 5. 2. 2023, 11.08

1 leto, 2 meseca

Poklon Tini Maze: "Zame si ti ena največjih" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

3

Tina maze Mikaela Shiffrin | Mikaela Shiffrin meni, da je Tina Maze ena največjih smučark vseh časov.  | Foto Guliverimage

Mikaela Shiffrin meni, da je Tina Maze ena največjih smučark vseh časov.

Foto: Guliverimage

"Še vedno mislim, da si ti ena največjih vseh časov." S temi besedami se je ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin poklonila Tini Maze, ki jo je kot strokovna sodelavka Eurosporta pred začetkom svetovnega prvenstva v Meribelu in Courchevelu vprašala, kdo je zanjo GOAT (Greatest of All Time) oz. največji smučar vseh časov.

Kljub temu, da je ameriška smučarka Mikaela Shiffrin že pred 28. letom osvojila 85 zmag v svetovnem pokalu, kar je največ v ženski konkurenci in jo do izenačitve absolutnega rekorda 86 zmag legendarnega Šveda Ingemarja Stenmarka loči le še ena, pa po razmišljanju in nastopih ostaja skromna kot vedno.

Ko jo je Tina Maze, ki smučanje javnosti približuje v vlogi strokovne komentatorke Eurosporta, v intervjuju pred začetkom svetovnega prvenstva vprašala, kdo je zanjo GOAT (Greatest of All Time) oz. največji smučar vseh časov, sebe seveda ni omenjala, ampak je v tej vlogi izpostavila druga imena. Tudi Tino Maze.

Ilka Štuhec
Sportal Priznanje "nove" Ilke Štuhec: Res sem se mučila

Poklon Tini Maze in njeni rekordni sezoni

"Še vedno mislim, da si ti ena največjih vseh časov. Tudi Lindsey (Vonn, op. a.) je glede na to, kaj vse ji je uspelo v karieri, ena največjih. Ingemar (Stenmark, op. a.)?. No, lahko ga prehitim po številu zmag, ne morem pa ga po veličini njegove zapuščine. Mislim, da je več kot samo najboljši smučar v zgodovini, je odgovorila Shiffrinova.

"Tako vsaj mislim. Preveč neverjetnih zgodb v smučanju se je nabralo v vseh teh letih. Na primer tvoja rekordna sezona po številu točk (2.414 točk v skupnem seštevku svetovnega pokala v sezoni 2021/2023, op. a.) je še vedno nekaj, kar me po vseh teh letih navdihuje in mi daje moč v trenutkih, ko se počutim utrujeno," je priznala Shiffrinova.

Jabbar Stenmark
Sportal Živi legendi z osupljivo podobno usodo

Svetovno prvenstvo je pred vrati

Na svetovnem prvenstvu, ki se bo s slovesnim odprtjem začelo danes, tekmovalni del pa v ponedeljek z žensko alpsko kombinacijo, bo Mikaela Shiffrin poskušala oplemeniti svojo zbirko kolajn s svetovnih prvenstev. Do zdaj jih ima v tej zbirki že 11. Štirikrat je naslov svetovne prvakinje osvojila v slalomu, po enkrat pa je bila najboljša še v superveleslalomu in alpski kombinaciji, kjer bo v ponedeljek branila naslov.

Kot je povedala na novinarski konferenci pred začetkom prvenstva, načrtuje nastope v kombinaciji, superveleslalomu ter veleslalomu in slalomu, smuk, ki bo na sporedu v soboto, 11. februarja, pa bo najverjetneje izpustila.

Preberite še:

Mikaela Shiffrin
Sportal Se bo Mikaela Shiffrin na SP odpovedala smuku?
Družina Shiffrin
Sportal Mikaela Shiffrin se s pretresljivo fotografijo spominja tragične obletnice
Ana Bucik
Sportal Vprašanje, ki se mu ne more izogniti

 

Ne spreglejte