Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
3. 3. 2016,
11.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

pokal Vitranc

Četrtek, 3. 3. 2016, 11.04

8 let

Pisana vremenska paleta pokala Vitranc

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zdi se, da bo narava na 55. pokalu Vitranc v Kranjski Gori skušala pokazati vse svoje obraze, a organizatorji zagotavljajo, da tri tekme svetovnega pokala niso ogrožene.

"Tekme niso ogrožene," na najpogostejše vprašanje, ki seveda izhaja iz aktualnih vremenskih razmer, odgovarjajo organizatorji tekem svetovnega pokala v Kranjski Gori. Ob koncu tedna bodo skušali pod streho spraviti kar tri preizkušnje, poleg tradicionalnega programa pokala Vitranc z veleslalomom in slalomom še petkovo veleslalomsko preizkušnjo, preseljeno iz Garmisch-Partenkirchna.

Na Bavarskem jo je organizatorjem zagodla narava, ki pa trenutno ni naklonjena niti Gorenjcem. "Čaka nas veliko dela, toda izkušena, marljiva in dovolj številčna ekipa se bo znala prilagajati razmeram," dan pred prvo tekmo poudarja dolgoletni generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Medven.

Sneg, sonce, sneg …

Da bodo vremenski obrazi v Kranjski Gori ob koncu tedna zelo raznoliki, "obljublja" tudi Brane Gregorčič iz agencije za okolje. Športnim navdušencem najbolj svetuje obisk petkove tekme, ki bo mamljiva tudi zaradi prostega vstopa. A bolj kot z vstopnino se Gregorčič ukvarja z vremenom. Napoveduje, da se bo sneženje v četrtek umirilo in do večera povsem ponehalo, v petek pa bo Vitranc pričakala sončna kulisa.

"Že v soboto se bo okrog poldneva pooblačilo, popoldne pa bo znova začelo snežiti. Sneženje se bo zavleklo pozno v noč. Zapadlo bo blizu četrt metra snega," ocenjuje Gregorčič, ki predvideva tudi dvig živega srebra proti nič stopinjam, zato meni, da čaka kranjskogorske smučarske delavce veliko dela.

Korak za korakom

"Danes popoldne se bodo naši smučarski delavci znova podali na progo in sprva s stroji odstranili na novo zapadli sneg, nato pa z lopatami in smučmi zgladili snežno površino. Temperature bodo ugodne. Vemo tudi za novo pošiljko padavin, ki si jo lahko obetamo v soboto. A o tem se bomo pogovarjali takrat. Najprej moramo zagotoviti petkovo tekmo. Korak za korakom," pravi Medven in dodaja, da vse preostale priprave na 55. pokal Vitranc potekajo nemoteno.

Ne spreglejte