SiolNET. Sportal Zimski športi
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pisana slovenska ponudba na Zlati lisici

0,53

termometer

Slovenske barve bo na tradicionalni Zlati lisici, ki se bo ob koncu tedna preselila iz Maribora v Kranjsko Goro, branilo devet smučark, med njimi debitantka na tekmah svetovnega pokala Andreja Slokar.

Tina Robnik bo eno od glavnih slovenskih orožij v Kranjski Gori. Tina Robnik bo eno od glavnih slovenskih orožij v Kranjski Gori. Foto: Getty Images

Slovenski tabor bo svoje načrte pred domačima tekmama svetovnega pokala, ki ju je zaradi pretoplega vremena in pomanjkanja snega v Mariboru prevzela Kranjska Gora, razkril v četrtek. Že zdaj pa je jasno, da bo glavni trener Denis Šteharnik na štart poslal devet tekmovalk. Meta Hrovat, Ana Bucik in 20-letna primorska debitantka na tekmah svetovnega pokala Andrej Slokar bodo nastopile v obeh disciplinah. Tina Robnik, Ana Drev in Desier Aljec bodo štartale le v sobotnem veleslalomu, Maruša Ferk, Klara Livk in Neja Dvornik pa zgolj v nedeljskem slalomu.

Vonj po prvih stopničkah

Čeprav imata Bucikova in Ferkova svoje načrte tudi v slalomu, pa bo, vsaj sodeč po predhodnih tekmah, slovenski dan predvsem v soboto. Predvsem zaradi kakovostnega nastopa Drevove, Hrovatove in Robnikove na prednovoletni tekmi v Lienzu. Trener Šteharnik je tedaj hudomušno izrazil upanje, da se bodo njegove varovanke naveličale uvrščanja med deseterico in roke stegnile tudi proti zmagovalnim stopničkam. Na njih je v tehničnih disciplinah nazadnje stala Drevova, druga na mariborskem veleslalomu 2016.

"Pomembno, da je tekma ostala doma."

Maribor ali Kranjska Gora? V slovenskem taboru so mnenja deljena, občutki pa mešani. Štajerska tekma je dekletom ljubša zaradi boljšega vzdušja, medtem ko pa so na podkorenski strmini večkrat trenirale. Trener Šteharnik pa opozarja: "Pomembno je, da tekmi ostaneta v Sloveniji. Tekmovati pred domačimi navijači je posebna čast. Vseskozi pa dekleta opozarjam, da morajo biti pripravljena na vse. Selitev zato ne sme pomeniti nobene ovire."

Zlata lisica: slovenski nastopi

Veleslalom (sobota - 9.30/12.15): Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat, Ana Bucik, Desiree Ajlec in Andreja Slokar
Slalom (nedelja - 9.30/12.15): Ana Bucik, Maruša Ferk, Meta Hrovat, Klara Livk, Andreja Slokar in Neja Dvornik

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 40
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin