Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
24. 1. 2015,
12.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Saporo zmaga skoki

Sobota, 24. 1. 2015, 12.16

8 let

Peter Prevc po veliki zmagi: Če imaš le željo, ničesar ne dosežeš

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob pogledu na rezultate, ki jih slovenski skakalec Peter Prevc v tej sezoni niza drugega za drugim, lahko rečemo, da ima odlično sezono. Na Japonskem je zdaj prišel še do najslajšega trenutka.

V prejšnji sezoni se je Peter Prevc premierno uvrstil na najvišjo stopničko odra za zmagovalce na poletih na Kulmu in nato še dvakrat v Saporu in Planici. V tej zimi je moral na češnjo na torti počakati do Sapora, kjer se odlično počuti.

Že na trening skoku se je nemudoma ujel s skakalnico, kar je pri Petru izjemno pomembno, saj potem po pravilu le stopnjuje skoke. In tako je bilo na sobotni tekmi na Japonskem. Najboljši je bil že v prvi seriji, v kateri si je še delil mesto z Avstrijcem Michaelom Hayböckom, v drugem pa je vse zrinil s prvega mesta in se veselil prve zmage v tej sezoni ter skupno četrte.

"Zelo sem zadovoljen s tem, kar sem pokazal na tej tekmi. Prikazal sem dva zelo dobra skoka. Tekma je bila prav tako zelo zanimiva. Drug drugemu smo bili zelo blizu. Veter ni imel velikega vpliva in takšnih tekem si le želim," je Peter zbral prve misli po veliki zmagi, ki jo je za 5,1 točke speljal Stefanu Kraftu, ki se mu je v boju za rumeno majico približal na 93 točk.

"Vsaka zmaga je pomembna in se ne oziram na to, kdo je bil na tekmi in kdo ne"

Da ima naš najboljši skakalec zares odlično sezono, povedo rezultati, ki jih je dosegal. Vsega dvakrat ni bil boljši od desetega mesta (11. in 12. mesto), sicer pa je bil vedno povsem blizu vrha. Po dveh drugih in tretjih mestih je zdaj dodal tisto najbolj prestižno uvrstitev, zaradi katere bo dobil dodaten zagon, čeprav mu ga nikoli ne manjka. Ob pogledu na lestvico najboljših mu je le eden enak. Hayböck je namreč ob Petru tisti, ki je bil v tej sezoni najbolj konstanten in bil le enkrat zunaj dosega deseterice, medtem ko so preostali večkrat zgrešili vstop med najboljših deset – vodilni Kraft, ki je od novoletne sezone naprej izjemno razpoložen, recimo štirikrat.

"Če imaš le željo, ničesar ne dosežeš. Za vsak uspeh se moraš zelo potruditi," je na vprašanje, ali je pri sebi že nestrpno čakal na zmago, odgovoril Prevc. Čeprav ne daje velik poudarek, kdo mu stoji nasproti in kdo na tekmi manjka, je njegov sobotni uspeh še toliko bolj vreden, saj so bili vsi najbolj vroči skakalci v Saporu. Manjkal je le Severin Freund: "Vsaka zmaga je pomembna in se ne oziram na to, kdo je bil na tekmi in kdo ne. Če se je nekdo odločil, da ne pride na tekmo, to ni zaradi mene."

Pravega počitka skakalci ne bodo imeli, saj jih že ob 1. uri po slovenskem času čakajo kvalifikacije, eno uro pozneje pa še druga tekma v Saporu. In ta kratek čas bo poskušal Peter izkoristiti maksimalno, da se bo spočil in nato z vsemi silami spet napadel.

Ne spreglejte