Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
30. 1. 2016,
14.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Saporo skoki Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Robert Kranjec Anže Lanišek Anže Lanišek Bor Pavlovčič Jaka Hvala

Sobota, 30. 1. 2016, 14.28

6 let, 6 mesecev

Peter Prevc po izjemnem dosežku ne bo imel veliko časa, da bi zadihal

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljši skakalec zime Peter Prevc tudi na Japonskem nadaljuje vrhunske dosežke. V Saporu je dosegel že osmo zmago in skupno 14. v karieri. Na odru za zmagovalce je imel slovensko družbo.

Na prvi tekmi v Saporu smo lahko Slovenci videli sanjski razplet. Po letu 2014 smo imeli spet tri skakalce na zmagovalnem odru. Nove zmage se je veselil Peter Prevc, ki je brata Domna na drugem mestu prehitel za 16,2 točke, tretji Robert Kranjec pa je zaostal še za devet desetink točke.

Odličen šesti je bil Anže Lanišek, 26. in 27. pa sta bila še Bor Pavlovčič – prve točke v karieri – in Jaka Hvala.

A brez težav pri našem najboljšem skakalcu ni šlo. Pot na Japonsko je bila namreč zanj naporna: "Pot je bila dolga. Na letalu nisem mogel zaspati, mislil sem, da bom več spal potem v hotelu. Ko sem prišel v Saporo, sem šel zgodaj spat, zjutraj pa zgodaj vstajam, tako da je malo drugačen ritem. A telo se že zbere takrat, ko je treba, tako da grem lahko na tekmo 100-odstotno pripravljen."

"Spodaj sem bil pa potem zelo vesel, ko sem videl razvrstitev"

Ko je v prvi seriji čakal na svoj nastop, sta bila spodaj na prvih dveh mestih Kranjec in brat Domen, zato je bilo jasno, da bo imela Slovenija po polovici tekme na prvem mestu vodilnega skakalca: "Pravzaprav nisem vedel, da sta prvi in drugi. Po skoku Domna jih je bilo še kar nekaj do mene in nisem vedel, kako so skakali tisti vmes. Spodaj sem bil potem zelo vesel, ko sem videl razvrstitev. Še bolj pa v drugi seriji, ko sem videl, da smo zadržali svoje položaje," je povedal Prevc.

Dotaknil se je tudi obeh svojih nastopov, ki sta ga pripeljala do osme zmage v tej sezoni in skupno 14. v karieri: "Prvi skok ni bil najboljši, saj sem malo prezgodaj začel odskok. V poskusni seriji sem ga malo zamudil, zato sem se moral malo popraviti, a potem spet ni šlo. V drugi seriji sem odskok ujel, tudi tehnično sem ga zadel in je neslo." Jutri, tekma bo že ob 2. uri ponoči, bo imel priložnost, da se v posamičnih zmagah v svetovnem pokalu izenači s Primožem Peterko. Pred tekmo je povedal: "Nova preizkušnja je čez 14 ur. Zdaj se moram umiriti, zaspati in jutri iti naprej."

Ne spreglejte