Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
27. 2. 2016,
14.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rok Marguč paralelni veleslalom

Sobota, 27. 2. 2016, 14.24

6 let, 6 mesecev

Odlično se je znašel v turški megli in še drugič letos stopil na zmagovalni oder

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski deskar Rok Marguč proti koncu sezone stopnjuje svoje rezultate. Na paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v Turčiji je dosegel odlično drugo mesto.

Rok Marguč se je v izločilne boje prebil z 12. časom kvalifikacij, tam pa je premagoval tekmeca za tekmecem in šele v finalu ga je ustavil Avstrijec Andreas Prommegger, ki je bil hitrejši za 22 stotink sekunde. Tretje mesto je osvojil Nemec Patrick Bussler.

Celjan je v osmini finala izločil Švicarja Kasparja Flütscha, v četrtfinalu izkušenega Avstrijca Benjamina Karla, v polfinalu pa odličnega Rusa Andreja Soboljeva. Vse obračune je dobil suvereno.

"Žal mi je, da nisem uspel zmagati"

"Tekmo je zaznamovala megla. Proga je bila sicer zelo lepa, a v kvalifikacijah, kjer se nisem najbolje znašel, se ni videlo niti dveh vratc pred seboj. V finalu nisem mogel izbirati proge, a mi je pripadla modra, ki bi jo tudi sam izbral. V velikem finalu sem imel zmago v žepu, a sem v spodnjem delu peljal nekoliko preveč na silo in na koncu zaostal 22 stotink sekunde. Drugo mesto le ni zmaga in mi je žal, da mi ni uspelo zmagati. Letos sem osvojil tretje in zdaj drugo mesto, zmage pa še nimam. Super bi bilo, če bi jo osvojil na zadnji tekmi v nemškem Winterbergu," je po odličnem dosežku povedal 29-letni Marguč, ki je šestič stopil na zmagovalne stopničke na tekmah svetovnega pokala.

Prvič se je na oder za zmagovalce povzpel že daljnega leta 2007, ko je na Japonskem osvojil tretje mesto. Tretji je bil tudi leto pozneje v avstrijskem Bad Gasteinu. Leta 2011 je osvojil drugo mesto v Moskvi, prvo in edino zmago pa je dočakal leta 2013 v Arosi. Po skoraj triletnem postu je letos v Moskvi spet osvojil tretje mesto. Po drugem mestu v Turčiji bomo seveda s še večjim zanimanjem spremljali zadnjo tekmo letošnje sezone v Winterbergu. Ta bo 6. marca.

Uspeh s finalom dopolnil Mastnak

Marguč pa ni bil edini slovenski predstavnik v finalu, saj se je z desetim časom kvalifikacij med najboljšo šestnajsterico uvrstil tudi Tim Mastnak. V osmini finala ga je izločil Bolgar Radoslav Jankov, ki je nato izpadel že v četrtfinalu in izgubil vodstvo v skupnem seštevku paralelnega veleslaloma, še vedno pa je vodilni v skupnem seštevku paralelnih disciplin. Mastnak je končal na 14. mestu, Jure Hafner pa je bil 25.

Med dekleti, kjer Slovenija ni imela svoje predstavnice, je slavila Čehinja Ester Ledecka, ki je v velikem finalu premagala Avstrijko Sabine Schöffmann. Tudi tretje mesto je odšlo v Avstrijo, osvojila ga je Ina Meschik.

Ne spreglejte