Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
12.36

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Pungertar Anže Lanišek Anže Lanišek Jurij Tepeš smuči skoki

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 12.36

2 leti, 2 meseca

Od izgubljenih smuči do perfektnega razpleta

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za slovenskega skakalca Matjaža Pungertarja se konec tedna v Nižjem Tagilu ni začel prijetno. Njegove smuči so namreč obstale v Turčiji, a se je dvignil in skočil do najboljših uvrstitev.

Zmešnjava za Matjaža Pungertarja se je začela že na letališču na Dunaju, kjer sta z reprezentančnim kolegom Anžetom Laniškom zamenjala smuči. Nato so Matjaževe nepričakovano pristale na letališču v Turčiji, tako da si je moral za oba trening skoka in kvalifikacije smuči izposoditi.

Do uvrstitve na sobotno tekmo mu je pomagal Jurij Tepeš. "Res hvala Juriju, da mi je posodil smuči. Dolžino imava sicer isto, vendar se njegove v zraku odzovejo drugače. Na treningu in kvalifikacijah sem imel težave, a se mi je le uspelo uvrstiti na tekmo," je sprva o težavah dejal Matjaž.

Naslednji v vrsti, ki mu je bil v veliko pomoč, je bil Lanišek: "V četrtek so mi dejali, da smuči pridejo v soboto zjutraj. Anže jih je moral dvigniti s svojim potnim listom, hvaležen sem mu, da je to storil."

Od takrat naprej pa so se Pungertarju zbistrila obzorja. Najprej se je v soboto s sedmim mestom veselil najboljše uvrstitve v karieri, v nedeljo pa stopil še stopnico višje in bil navdušen nad šestim mestom.

"Z uvrstitvama ne bi mogel biti bolj zadovoljen. Ta konec tedna se mi je zgodilo nekaj najlepšega. V nedeljo nisem pričakoval, da bom ponovil sobotni dosežek. Res je, da sem imel v zraku dokaj konstantne pogoje in nisem čutil prevelikih sunkov, a mi je vseeno uspel dober skok in spet me je poneslo daleč," je bil Pungi vesel uspehov v Nižjem Tagilu.

Zanj sta bili to nasploh prvi uvrstitvi med najboljših deset v svetovnem pokalu, čeprav je že prej kazal znake, da bi se lahko pripetilo kaj takega. Zlasti je bil razpoložen v poletnih obdobjih, saj se lahko v grand prixu – lani ga je končal celo na četrtem mestu – pohvali z zmago in tretjim mestom.

"To je zame velika spodbuda, saj sem si dokazal, da sem sposoben priti med najboljših deset. Zdaj bo zame lažje. Poleti mi je že večkrat uspelo, pozimi še ne. Zdaj mi je in vidim, da lahko skočim med najboljše," je še dejal 24-letni član SSK Mengeš, ki je zdaj v skupnem seštevku svetovnega pokala s 101 točko na 17. mestu kot njegov kolega Robert Kranjec.

Ne spreglejte