Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 3. 2022,
13.11

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Lena Repinc Nika Prevc Nika Prevc OFEM olimpijski festival evropske mladine

Natisni članek

Četrtek, 24. 3. 2022, 13.11

2 leti, 4 mesece

Olimpijski festival evropske mladine

Nov vrhunski uspeh slovenskih športnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Nika Prevc | Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc je v odlični formi. Zmagala je tudi na Olimpijskem festivalu evropske mladine na Finskem. | Foto Guliverimage

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc je v odlični formi. Zmagala je tudi na Olimpijskem festivalu evropske mladine na Finskem.

Foto: Guliverimage

Biatlonka Lena Repinc in smučarska skakalka Nika Prevc, to zimo že dvakratna mladinska svetovna prvakinja, sta na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) v finskem Vuokattiju slavili zmagi. Repinčeva je zlato kolajno osvojila na današnji individualni tekmi na 10 km, Prevčeva pa na srednji skakalnici v Lahtiju.

Nika Prevc je zmagala s skokoma 95 in 97 metrov ter 255,5 točke, srebrna Norvežanka Nora Midtsundstad je za Slovenko zaostala kar za 27 točk. Tinkara Komar je s 192,5 točke končala na devetem mestu, Lara Logar je zasedla 12. mesto (181), Nika Vetrih (148,5) pa 21.

Zmago si je na 10-kilometrski preizkušnji prislužila tudi biatlonka Lena Repinc.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zmago si je na 10-kilometrski preizkušnji prislužila tudi biatlonka Lena Repinc. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Repinčeva pa je na individualni 10-kilometrski tekmi danes zgrešila samo na prvem strelskem postanku, nato pa zadela vse tarče. Njen uspeh sta dopolnili Kaja Zorč z 18. in Klara Vindišar z 19. mestom, Kaja Marič pa je bila 45.

Slovenija ima z današnjima dvema zlatima kolajnama zdaj štiri odličja na mladinskem festivalu na Finskem. Pred tem sta biatlonki Vindišarjeva in Zorčeva osvojili srebro oziroma bron.

Ne spreglejte