Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 2. 2020,
15.58

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

biatlon svetovno prvenstvo Alex Cisar Nika Vindišar

Četrtek, 20. 2. 2020, 15.58

4 leta, 2 meseca

SP V ANTERSELVI (MEŠANI PARI)

Norvežana prvaka v mešanih parih, Slovenca 19.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Johannes Thingnes Boe, Marte Olsbu Roeiseland | Najhitrejša sta bila Johannes Thingnes Boe in Marte Olsbu Roeiseland. | Foto Reuters

Najhitrejša sta bila Johannes Thingnes Boe in Marte Olsbu Roeiseland.

Foto: Reuters

Norvežana Johannes Thingnes Boe in Marte Olsbu Roeiseland sta svetovna biatlonska prvaka med mešanimi pari. Na prvenstvu v italijanski Anterselvi sta za 7,6 sekunde ugnala par iz Nemčije in za 19,8 sekunde francosko dvojico. Mlada Slovenca Alex Cisar in Nika Vindišar sta med 30 ekipami osvojila 19. mesto, zaostala pa sta 2:30 minute.

Na prvenstvu ob vznožju Dolomitov se je prvič predstavil tudi mladi Cisar, ki je predvsem strelsko odlično opravil svojo nalogo ter zadel vseh 20 strelov ter se na ta način priporočil trenerju Urošu Velepcu za slovensko moško štafeto ali pa za nastop v nadaljevanju sezone v svetovnem pokalu na Češkem.

Prva je šla na progo 20-letna Vindišarjeva, za katero se je vodstvo slovenske reprezentance odločilo, ker strelja najhitreje med dekleti. Po dveh popravah je bila 15. in to mesto obdržala tudi po drugem streljanju. Leto dni mlajši Cisar je reprezentanco nato pripeljal na 14. mesto, ko pa je Vindišarjeva v naslednji izmeni na vsakem strelskem postanku popravljala po dva strela, je Slovenija padla 21. mesto. Cisar je v zadnji predaji z novo ničlo pridobil dve mesti.

"Edini smo tukaj nastopili z mladinsko ekipo in oba sta potrdila, da smo na dobri poti pri razvoju mladih tekmovalcev. Nenazadnje sta premagala kar 11 reprezentanc," je o nastopu slovenskega para dejal glavni trener Uroš Velepec, o samem nastopu pa dodal: "Morda je imela Nika kakšen zgrešen strel preveč, a s prikazanim danes moramo biti zadovoljni."

Tekma se je začela razpletati v drugi polovici. | Foto: Reuters Tekma se je začela razpletati v drugi polovici. Foto: Reuters

Odločitev padla v drugi polovici

Tekma se je začela razpletati v drugi polovici. V boju za odličja so ostali Norvežana, Nemca, Švicarja, Šveda, Italijana, Kanadčana in Francoza. Najprej sta odpadla Avstrijca in Italijana, v ospredju pa je vse kazalo na boj med Švico, Nemčijo, Norveško in Švedsko.

V zadnji predaji pa sta po prvem strelskem nastopu ušla Nemec Erik Lesser in Johannes Thingnes Boe. Z desetimi sekundami zaostanka se je v nadaljevanju pognal Šved Sebastian Samuelsson, še 20 sekund za njim pa Švicar Benjamin Weger in Francoz Emilien Jacquelin, ki se je približal najboljšim.

Ko sta Norvežan in Nemec z ničlo opravila še zadnje streljanje, je bilo jasno, da sta zlata in srebrna kolajna oddani. Boe je bil v zadnje krogu močnejši od Lesserja in poskrbel, da je Norveška ubranila zlato in Östersunda 2019 in tudi drugič osvojila naslov v tej najmlajši disciplini na SP. Brezhiben je bil tudi Jacquelin, medtem ko sta tekmeca popravljala po dvakrat in bron je odšel zasluženo v Francijo.

V petek je na prvenstvu prost dan, v soboto bosta obe štafetni preizkušnji in v nedeljo še tekmi s skupinskim startom, kjer bo slovenske barve branil le Jakov Fak.

Izidi:

Mešane štafete (6 + 7,5 km):

1. Norveška 34:19,9 (0+6) (Marte Oslbu Roeiseland/Johannes Thingnes Boe)
2. Nemčija + 17,5 (0+5) (Franziska Preuss/Erik Lesser)
3. Francija 29,8 (0+4) (Anais Bescond/Emilien Jacquelin)
4. Švedska 35,2 (0+7)
5. Švica 40,6 (0+9)
6. Avstrija 54,5 (0+4)
7. Rusija 1:00,5 (0+6)
8. Kanada 1:03,4 (0+7)
9. Italija 1:15,3 (1+13)
10. Ukrajina 1:27,2 (0+8)
...
19. Slovenija 2:39,1 (0+6) (Nika Vindišar/Alex Cisar)
...

Preberite še:

Jakov Fak
Sportal Jakov Fak za pičlih osem sekund zgrešil medaljo
Ole Einar Björndalen
Sportal Ujeti v Evropi: kitajski biatlonci zaradi koronavirusa ne smejo domov
Dorothea Wierer
Sportal Še drugo zlato za domačo junakinjo, Slovenke streljale v prazno
Ne spreglejte