Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
19. 1. 2016,
19.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tim-Kevin Ravnjak Shaun White

Torek, 19. 1. 2016, 19.12

6 let, 6 mesecev

Nori triki, rekordne nagrade, Shaun White in Tim-Kevin Ravnjak (video)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Začel se je en največjih letošnjih spektaklov v deskanju prostega sloga. V švicarski deskarski meki bosta v polfinalu snežnega žleba nastopila tudi superzvezdnik Sahun White in naš Tim-Kevin Ravnjak.

Švicarski Laax bo do konca tedna gostil najboljše deskarje prostega sloga na svetu, ki se bodo pomerili v snežnem žlebu in snežnem parku (slopestyle). Organizatorji so tudi s pomočjo rekordnih nagrad, katerih skupni znesek znaša vrtoglavih 500 tisoč ameriških dolarjev, v evropsko deskarsko meko privabili najboljše deskarje na svetu, na čelu z Shaunom Whitom.

Zbrana vsa svetovna smetana

Američan velja za najuspešnejšega in najbolj znanega deskarja prostega sloga na svetu. Je petnajstkratni zmagovalec iger X in dobitnik dveh zlatih medalj v snežnem žlebu na olimpijskih igrah. Tudi tokrat bo tekmoval v snežnem žlebu, ki se lahko pohvali z rekordnimi merami. Širok je 22 metrov, dolg 200 metrov, stene žleba v Laaxu pa so visoke kar 6,9 metra. White pa še zdaleč ne bo edini zvezdnik med nastopajočimi, saj so tu vsi dobitniki medalj z zadnjih iger v Sočiju – Švicar Iouri Podladtchikov ter Japonca Ayumu Hirano in Taku Hiroaka. Svoje trike bo predstavil tudi lanski zmagovalec iger X Američan Danny Davis in aktualni svetovni prvak Avstralec Scotty James.

Med povabljenci tudi Tim-Kevin Ravnjak

Tekmovanje pa bo še toliko bolj zanimivo, saj bo med elito nastopil tudi najboljši slovenski deskar Tim-Kevin Ravnjak. Mladi Velenjčan še čuti posledice padca na glavo na decembrski tekmi Dew Tour, a je pripravljen na boj za finale. "Cilj je vsekakor priti v finale, čeprav bi težko rekel, da sem maksimalno pripravljen, saj je padec na glavo pustil posledice. Vsekakor si želim dobrega nastopa, saj je to zame najljubša tekma sezone," je pred polfinalnim nastopom, ki ga čaka v sredo, dejal Ravnjak (daljši pogovor z njim si boste lahko prebrali v sredo zjutraj). Kvalifikacije so potekale že v ponedeljek, najboljši pa so se pridružili povabljenim tekmovalcem v polfinalu. Finale bo potekal v petek.

Dogajanje lahko brezplačno vsak dan v živo spremljate na uradni strani tekmovanja.

Ne spreglejte