SiolNET. Sportal Zimski športi
0,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger
SKOKI, POSAMIČNA TEKMA, NIŽNI TAGIL (M)

Prevcu so se obetale stopničke, pristal pa je daleč od vrha

0,81

termometer

Domen Prevc | Domen Prevc se v težkih vremenskih razmerah v drugi seriji ni znašel. | Foto: Reuters
Domen Prevc se v težkih vremenskih razmerah v drugi seriji ni znašel. Foto: Reuters

Zmagovalec druge posamične tekme smučarjev skakalcev v Nižnem Tagilu v Rusiji je Japonec Rjoju Kobajaši. V kvalifikacijah so si pravico nastopa na tekmi zagotovili štirje od sedmih slovenskih orlov, finalno serijo pa sta si nato priskakala le Timi Zajc in Domen Prevc. Drugi je bil po odličnem prvem skoku v boju za stopničke, a je v drugi seriji v težkih vetrovnih razmerah skočil slabo in močno pokvaril uvrstitev.

Edina slovenska finalista na današnji tekmi sta bila Domen Prevc in Timi Zajc. Prvi je bil po odličnem nastopu v prvi seriji, v kateri je s 134 metri postavil daljavo dneva, v boju za stopničke, ki pa so mu jih odnesle težke vremenske razmere v finalu, v katerem je pristal pri skromnih 116,5 metra. Prevc se je moral danes zadovoljiti s 14. mestom.

Drugi slovenski finalist je bil Timi Zajc, tekmo je končal na 24. mestu. Jernej Damjan in Bor Pavlovčič sta obtičala v prvi seriji, Anže Lanišek, Žak Mogel in Tomaž Naglič pa že v kvalifikacijah.

Zmagal je Japonec Rjoju Kobajaši, in sicer pred Norvežanom Forfangom in Poljakom Zylo.

Udarec po glavi dal vedeti, da je potrebnega še veliko dela

Domen Prevc je po tekmi takole komentiral današnji "mešan" nastop: "Forma se stopnjuje, gre navzgor, zadovoljen sem z napredkom, ki sem ga dosegel v zadnjih dveh tednih. Potrebno pa je še nadaljevati v tej smeri, 'štajgat' naprej. Morda je ta udarec po glavi, po buči ob slabih razmerah in slabem skoku dal vedeti, da moramo še veliko narediti, veliko delati, da bomo res pripravljeni za obe seriji in da bomo potem lahko segali po stopničkah."

"Domen je v finalu imel zelo težke razmere, naredil je še napako v letu, to pa ga je tudi stalo metre." | Foto: Vid Ponikvar "Domen je v finalu imel zelo težke razmere, naredil je še napako v letu, to pa ga je tudi stalo metre." Foto: Vid Ponikvar

Po najskromnejšem rezultatskem izplenu v tej zimi je glavni trener Gorazd Bertoncelj takole strnil svoje misli: "Tekma je bila zelo zahtevna, zalet zelo nizek. Spet so bili vetrovni pogoji zelo mešani. Fantje, ki so obstali v kvalifikacijah, so že pred tem imeli slabšo formo oz. zbegane občutke. Svoje napake so samo stopnjevali, zato se tudi niso uvrstili na tekmo. Domen je bil odličen po prvi seriji, uspel mu je zelo dober skok v ugodnih vetrovnih razmerah. Timijev skok je bil popolnoma normalen v težkih razmerah. Tudi drugi skok je opravil povprečno, solidno. Domen je imel v finalu zelo težke razmere, naredil je še napako v letu, to pa ga je tudi stalo metre."

Peter Prevc se vrača v Engelbergu

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v Titisee-Neustadtu v Nemčiji. Bertoncelj je o tem, kakšna ekipa bo odpotovala v Nemčijo in kdaj se vrača Peter Prevc, povedal naslednje: "V kratkem bomo razmislili, kako naprej, s kakšno ekipo. Peter se zagotovo ne vrača na tekme v Neustadtu, ampak se vrača v Engelbergu."

Timi Zajc Sportal Igra desetink osrečila Forfanga, Zajc najvišje med Slovenci
 
 
 

Vrstni red v svetovnem pokalu (5):

 1. Rjoju Kobajši (Jap)       420
 2. Piotr Zyla (Pol)            285
 3. Kamil Stoch (Pol)           276
 4. Johann Andre Forfang (Nor)  255
 5. Stephan Leyhe (Nem)         191
 6. Karl Geiger (Nem)           177
 7. Andreas Wellinger (Nem)     173
 8. Jevgenij Klimov (Rus)       161
 9. Robert Johansson (Nor)      152
10. Timi Zajc (Slo)             144
11. Domen Prevc (Slo)           136
...
20. Anže Lanišek (Slo)           53
32. Jernej Damjan (Slo)          20
33. Žak Mogel (Slo)              18
44. Anže Semenič (Slo)            5

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin