Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2020,
16.11

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Izidor Šušteršič Rogla Ester Ledecka Gloria Kotnik deskanje ekipna tekma

Sreda, 15. 1. 2020, 16.11

4 leta, 3 mesece

Bad Gestein, paralelni slalom, ekipna tekma

Gloria Kotnik po prometni nesreči ni bila nared za ekipno tekmo, z mislimi že na Rogli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Gloria Kotnik | Gloria Kotnik čuti posledice prometne nesreče, brez nje je bila slovenska reprezentanca primorana izpustiti ekipno tekmo v paralelnem slalomu v Bad Gesteinu. | Foto Sportida

Gloria Kotnik čuti posledice prometne nesreče, brez nje je bila slovenska reprezentanca primorana izpustiti ekipno tekmo v paralelnem slalomu v Bad Gesteinu.

Foto: Sportida

V avstrijskem Bad Gasteinu je bila po torkovi posamični preizkušnji danes še ekipna tekma deskarjev v paralelnem slalomu. Zmagala sta Nemca Ramona Theresia Hofmeister in Stefan Baumesiter, ki sta bila v finalu hitrejša od Avstrijcev Claudie Riegler in Andreasa Prommeggerja. Slovenci so že v torek sporočili, da ne bodo tekmovali.

Tretje mesto sta si v boju z Italijanoma Nadyo Ochner in Danielom Bagozzom osvojila Švicarja Julie Zogg in Dario Caviezel.

Tim Mastnak Park City 2019
Sportal Veliko razočaranje Slovencev, ekipno tekmo kar odpovedali

Slovenci ekipno tekmo izpustili

Tim Mastnak je bil najboljši Slovenec na posamični tekmi s 16. mestom. Rok Marguč je bil 26., Žan Košir se ni uvrstil niti v drugo kvalifikacijsko vožnjo, Gloria Kotnik pa na drugi progi ni nastopila. Kotnikova je bila namreč v petek udeležena v prometni nesreči, ki jo je na srečo odnesla brez poškodb, a se ni počutila najbolje.

Kotnikova udeležena v prometni nesreči

Reprezentančni trener Izidor Šušteršič je z mislimi že na domači tekmi na Rogli. | Foto: Peter Kastelic Reprezentančni trener Izidor Šušteršič je z mislimi že na domači tekmi na Rogli. Foto: Peter Kastelic "Gloria se je danes skušala osredotočiti na tekmo, maksimalno se je trudila, ampak ni šlo. Nedavna neprijetna izkušnja je, kar je povsem normalno, pač pustila posledice. Za nastop na tekmi svetovnega pokala mora biti tekmovalka stoodstotno osredotočena na deskanje in tekmo, Gloria pa danes ni bila. Zato smo se skupaj odločili, da ne nastopi, odpovedali smo se tudi jutrišnji ekipni tekmi. Smiselno je, da se dobro spočije, regenerira in si po šoku povrne moči, saj bo le tako na Rogli in naslednjih tekmah znova lahko napadala visoka mesta," je v torek povedal trener Izidor Šušteršič.

Deskarska karavana se zdaj seli na Roglo, kjer bo v soboto paralelni veleslalom.

Tekma v Moskvi prestavljena na marec

Paralelni slalom, ki bi moral biti na sporedu 1. februarja v Moskvi, je prestavljen na 6. marec. Tako poroča ruska tiskovna agencija, ki navaja Rusko deskarsko zvezo (RSF). V Moskvi bi morali 1. februarja izvesti oba paralelna slaloma, razloga za prestavitev pa na zvezi niso zapisali. Preizkušnji bosta tako na sporedu dva tedna pred koncem sezone, ki se bo zaključila 21. marca v češkem Špindleruvem Mlinu.

Čas je za Roglo

Šušteršič bo z delom A in B ekipe tudi jutri treniral na avstrijskem koroškem, v Simonhöheju. Zvečer oziroma v petek pa se bo celotna reprezentanca znova zbrala na Roglli. "V soboto gre znova zares. Upam, da nam prav na domači tekmi končno uspe dokazati, da smo iz pravega testa," sporoča glavni trener in hkrati vse slovenske ljubitelje deskanja vabi, da v soboto pridejo na Roglo.

Kvalifikacije se na progi Jasa pričnejo ob 9. uri, finale bo ob 13.00.

V Slovenijo prihaja tudi češka dvoživka Ester Ledecka. | Foto: Getty Images V Slovenijo prihaja tudi češka dvoživka Ester Ledecka. Foto: Getty Images

Nov mejnik Ester Ledecke?

V soboto bo na štartu tudi češka dvoživka Ester Ledecka, ki bo morda prav na Rogli postavila še en nov mejnik, to pa je zmaga v smučarskem in deskarskem svetovnem pokalu v eni sezoni. Proga na Jasi ji očitno zelo ustreza, saj je pri nas zmagala že štirikrat (2014, 2016, 2017, 2018 – prva tekma). Tekmice z Nemko Ramono Theresio Hofmeister na čelu (zmagovalka druge tekme na Rogli leta 2018, leta 2016 pa je pri nas osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje v paralelnem slalomu) Čehinji zmage vsekakor ne bodo podarile. "Ja, tudi zato bo zelo zanimivo. Se vidimo na Rogli!" pa zaključuje Šušteršič.

 

Ne spreglejte