Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 12. 2014,
13.04

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Eric Frenzel Fabian Riessle Marjan Jelenko

Sobota, 6. 12. 2014, 13.04

8 let, 5 mesecev

Nemcem dvojna zmaga, Slovenca med najboljših 20

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nemec Eric Frenzel je zmagovalec druge tekme za svetovni pokal v nordijski kombinaciji v sezoni v norveškem Lillehammerju.

Eric Frenzel je na skakalnici dosegel daljavo 137,0 m, kar mu je po prvem delu prineslo tretje izhodišče. Za vodilnim po prvem polčasu domačinom Haavardom Klementsnom je zaostal za 31 sekund. Slednji na tekaškem delu še ni konkurenčen zaradi česar je tekmo končal na petem mestu. Za dvojno nemško slavje je poskrbel Riessle, ki se je z drugim najboljšim tekaškim delo iz 23. mesta povzpel vse do drugega, za Frenzlom pa zaostal vsega 2,7 sekunde. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je stopil na veselje domačih navijačev Jan Schmid, ki je bil po skakalnem delu 12., odlično pa je nato nastopil na desetkilometrski tekaški preizkušnji.

Slovenijo sta tokrat zastopala Marjan Jelenko in Gašper Berlot, saj je Jože Kamenik obstal v petkovi provizorični seriji. Na skakalnici je Jelenko pristal pri 129,0 m ter tako držal 21. položaj, Berlot pa zmogel štiri metre manj, kar ga je vodilo na 29. mesto. Slovenca sta se smučini dobro znašla, saj sta napredovala po lestvici navzgor ter se razveselila novih točk.

"Napredujemo z majhnimi koraki, kakor smo se tudi dogovorili. Dogajanje na Finskem je pustilo določene posledice, vendar menim, da smo na pravi poti. Fantje vedno bolj verjamejo vase. Rezultat ni bil le zelo dober, temveč tudi vzpodbuden," je bil po tekmi zadovoljen glavni trener slovenskih kombinatorcev Jože Berčič.

Jelenku in Berlotu je do točk pomagal tudi odličen servis: "Če nimaš dobrega materiala, ti tudi tehnika ne pomaga. Kakor se je na progi videlo in so dejali tudi drugi trenerji, sta naša dva tekmovalca imela zelo dobre smuči, tako sta lahko brez težav pokrivala boljše tekmovalce na papirju. Z njimi sta lahko tudi napredovala. Veliko se pozna tudi trening, ki nam ga predpisuje Robert Slabanja, fantje so napredovali na vseh področjih. Rezultati so skupek vseh teh dejavnikov."

V nedeljo je na sporedu še ena preizkušnja, z začetkom skakalnega dela ob 9. uri in tekaškega ob 13.30.

Ne spreglejte