Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
8. 5. 2016,
16.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Tina Maze Peter Pen Andrea Massi Livio Magoni

Nedelja, 8. 5. 2016, 16.16

6 let, 7 mesecev

Ne v Slovenijo, temveč na Slovaško

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Nekdanji trener v ekipi Tine Maze, Italijan Livio Magoni, bo svojo poklicno pot nadaljeval na Slovaškem, kjer bo skrbel za izjemno obetavno Petro Vlhovo.

Livio Magoni in Andrea Massi (še) ne bosta obudila sodelovanja. | Foto: Livio Magoni in Andrea Massi (še) ne bosta obudila sodelovanja.

Italijanski smučarski trener Livio Magoni se vrača na veliki oder svetovnega pokala. Potem ko je na njem nazadnje deloval kot trener v italijanski reprezentanci, bo v novi sezoni služboval v slovaškem taboru. Njegova skrb bo predvsem komaj 20-letna Petra Vlhova, ki se je letos prebila v slalomsko elito, nase pa opozorila predvsem z zmago na tekmi svetovnega pokala v Aareju ter še dvema uvrstitvama na tretjo stopničko (Lienz in Flachau).

Magoni naj bi nekdanji mladinski svetovni prvakinji in dobitnici zlate slalomske kolajne na olimpijskih igrah mladih skušal pomagati na poti popolne slalomske uveljavitve med članicami in dodatne širitve smučarske palete z veleslalomskim napredkom.   

V Sloveniji le "kandidat"

Ime Livio Magoni, ki je bil v obdobju 2010-2013 zelo pomemben člen spremljevalne ekipe najboljše slovenske alpske smučarke vseh časov Tine Maze, se je sicer v zadnjih dveh sezonah večkrat pojavljajo tudi v slovenskih smučarskih kuloarjih. Večkrat je bil namreč označen za morebitnega trenerja v slovenski smučarski reprezentanci.  Ta bo sicer v kratkem tudi uradno dobila dokončno trenersko ogrodje, a večjih sprememb v vodstvu moške in ženske ekipe ne gre pričakovati. V ženski reprezentanci naj bi imel tako še namreč glavno Denis Šteharnik, pri močnejšem spolu pa bosta imela škarje in platno v rokah Peter Pen in Klemen Bergant.

Odprto ostaja vprašanje dokončne vloge nekdanjega Magonijevega šefa Andree Massija. Ta še čaka na primernega sogovornika, a vse kaže, da bo še naprej opravljal vlogo zunanjega sodelavca in svetovalca, a zgolj pri moškem delu reprezentance.

Ne spreglejte