Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 7. 2012,
13.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

priprave Južna Amerika

Sreda, 25. 7. 2012, 13.01

8 let

Naši smučarji na priprave na Ognjeno zemljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V četrtek bo peterica slovenskih alpskih smučarjev, dve dekleti in trije fantje, za približno tri tedne odpotovala na priprave v argentinsko mesto Ushuaia na skrajnji jug Južne Amerike.

Tudi letos se bodo naši smučarji poleti na novo sezono pripravljali v slikoviti Patagoniji. Na Ognjeno zemljo, skrajnji južni del Južne Amerike, ki je od preostalega ločen z Magelanovim prelivom, bosta pod vodstvom Denisa Štahernika trenirali Ana Drev in Ula Hafner, pod vodstvom Marka Jurjeca pa Mitja Valenčič, Janez Jazbec ter Žan Kranjec. V Ushuaio, večje mesto od koder se bodo naši smučarji vozili na približno 15 do 20 kilometrov oddaljena smučišča, bosta odpotovala še pomočnika obeh trenerjev Sebastjan Petrič in Mitja Kunc.

Drevova in Hafnerjeva že nekaj časa nista stali na smučeh, zato bosta prve dni izkoristili za prosto smučanje, da se navadita na sneg. Uvodne postavitve bodo po besedah Štahernika lažje. Ko se bosta navadili smučanje, bo sledila zahtevnejša količinska vadba in odpravljanje napak. Potem ko bo večina priprav namenjena tehničnim disciplinam, bosta trenerja skušala zadnje dni izkoristiti za piljenje superveleslaloma. "Radi bi naredili to prvo fazo priprav na smučeh, da bi imeli potem dobro osnovo za jesenske treninge. Tam so zdaj pogoji podobni tistim, ki bodo pri nas pozimi," je pred odhodom povedal Denis Štahernik.

Medtem se bodo fantje v Južni Ameriki trenirali pripravljali vsak s svojim ciljem. Valenčič se bo posvetil slalomu, Jazbec bolj veleslalomu in superveleslalomu, najmlajši Kranjec pa bo poskušal delati vse. "Upam, da bomo naredili, kar smo si zastavili. Letos bomo imeli zaradi letov sicer na voljo nekaj kakšen smučarski dan manj kot lani, ko smo jih imeli 19. Ne glede na to se nam obetajo dobre priprave, pogoji v Ushuaii so navadno zelo ugodni," je optimističen Marko Jurjec.

Ne spreglejte