Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
22. 3. 2015,
14.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Stefan Kraft Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš Severin Freund

Nedelja, 22. 3. 2015, 14.06

8 let

Najboljši Avstrijec se je v Planici počutil kot v kriminalki

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nemčija v dolini pod Poncami časti dobitnika velikega kristalnega globusa Severina Freunda, Slovenija je najbolj ponosna na Petra Prevca in Jurija Tepeša, Avstrija pa na bronastega Stefana Krafta.

Na zadnji tekmi svetovnega pokala, nedeljskem obračunu na prenovljeni Letalnici bratov Gorišek, je Stefan Kraft osvojil četrto mesto. Zgrešil je uvrstitev na stopničke, a le na nedeljski tekmi. V skupnem seštevku svetovnega pokala je osvojil tretje mesto in občinstvu v Planici pomahal z zmagovalnega odra.

V hrbet je gledal le dvema tekmovalcema, ki sta poskrbela za enega najrazburljivejših dvobojev v zgodovini smučarskih skokov. Na koncu je bil srečnejši Severin Freund in Petra Prevca prehitel le zaradi večjega števila osvojenih zmag. Nemec je v nedeljo osvojil sedmo, slovenski as iz Dolenje vasi pa drugo, kar ni zadoščalo za skupno zmago.

"To je bil neverjeten spektakel, pravi šov. Spremljal sem ga kot gledalec in užival. Napeto je bilo kot v kriminalki. Zame sta oba zmagovalca, a pač odloča število zmag. Obema bi namenil ogromno pohvalo," je Kraft čestital Freundu in Prevcu, ki sta zbrala večje število točk in mu pobegnila na lestvici svetovnega pokala.

Sezono vidi kot popolno

Vesel je, da je konec sezone, saj ga je že pošteno pestila utrujenost. Čeprav je večji del sezono vodil in bil na prvem mestu, ni bil preveč nezadovoljen, ko je počasi izgubljal priključek s Freundom in Prevcem, nato pa osvojil tretje mesto.

"To je bila popolna sezona, ki sta jo polepšali še dve medalji na svetovnem prvenstvu. Zdaj sem tretji skakalec na svetu in uživam. Na tej poti mi je pomagalo veliko ljudi, ki se jim iskreno zahvaljujem. Vesel sem, da je konec sezone, saj sem že utrujen. Verjamem, da bo v prihodnji sezoni še bolje," se že veseli novih izzivov.

Neudeležbe na poletih v Vikersundu ne obžaluje

Morda bi se uvrstil višje, če bi se pred svetovnim prvenstvom v Falunu odločil, da se vendarle udeleži poletov v Vikersundu. Takrat je ostal doma in dovolil najboljšima tekmecema, da se še kako aktivno vključita v boj za veliki kristalni globus.

"Tudi Freund ni tekmoval na Japonskem, mene ni bilo na poletih, Prevc pa je dokazal, da je mogoče skakati na vseh tekmah. Ni težav, tega ne obžalujem. Ostajam presrečen s sezono," je pojasnil tretji skakalec na svetu in se predal sladkim težavam, kje prebiti čas. Za začetek se bo odpravil v Bischofshofen, potem pa verjetno nekam v tople kraje.

Ne spreglejte