Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 1. 2023,
16.26

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Naj Mekinc

Petek, 13. 1. 2023, 16.26

1 leto, 3 mesece

Deskanje, skoki prostega sloga, Kreischberg

Naj Mekinc v Kreischbergu ponovil uvrstitev izpred dveh let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Naj Mekinc | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

V avstrijskem Kreischbergu so bile danes na sporedu moške kvalifikacije zadnje tekme svetovnega pokala v skokih prostega sloga (big air) v tej sezoni. Najboljšo oceno dneva si je prislužil Japonec Hiroto Ogivara, Naj Mekinc pa je tako kot ob debiju na tem prizorišču pred dvema letoma končal na sedemintridesetem mestu.

Naj Mekinc
Sportal Naj Mekinc sezono začel z 19. mestom

Kvalifikacije so bile izvedene v dveh skupinah, vsak deskar pa je imel na voljo tri poskuse. Za končni rezultat je štel seštevek boljših dveh skokov ob različni rotaciji, v finale je napredovalo po pet deskarjev iz vsake skupine.

Naj Mekinc, ki je nastopil v drugi kvalifikacijski skupini je začel odlično, za skok "backside 1440 truckdriver" je prejel deveto najboljšo oceno v skupini, kar je bilo odlično izhodišče za naslednja dva poskusa s "frontside" rotacijo. Ljubljančanu se v naslednjih dveh skokih ni izšlo, čeprav je bil v drugo zelo blizu čistejšemu pristanku, kar bi ga zagotovo poneslo višje od osemnajstega mesta v skupini in končnega sedemintridesetega mesta.

"Tako malo je manjkalo. Žal. Objekt je bil sicer odlično pripravljen, deskarje je ovirala le difuzna svetloba," je iz Avstrije sporočil Matevž Pristavec, strokovni vodja disciplin prostega sloga, ki za soboto napoveduje zmago najboljšega kvalifikanta, Japonca Hirota Ogivare.

Po Pristavčevem mnenju utegne znova presenetiti tudi Američan Dusty Hernicksen, ki je v "Mekičnevi" kvalifikacijski skupini končal na drugem mestu. Poleg omenjenega Japonca in Američana bodo v soboto (ob 18. uri) v finalu nastopili še trije Japonci (Rjoma Kimata, Taiga Hasegava, Kira Kimura) ter še Američan (Chris Corning), pa po en posameznik iz Italije (Emiliano Lauzi), Avstralije (Valentino Guseli), Norveške (Oyvind Kirkhus) in Slovaške (Samuel Jaros).

Ženske kvalifikacije bodo na sporedu jutri. Za osem mest v večernem finalu se bo na skoku "Ikarus" pomerilo triindvajset deskark in štirinajstih držav.

Preberite še:

Gloria Kotnik
Sportal Žan Košir zaostal, Gloria Kotnik reševala, a padla pred ciljem
Ne spreglejte