Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
8. 2. 2016,
19.43

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Žan Kranjec Žan Kranjec Matic Skube Klemen Bergant

Ponedeljek, 8. 2. 2016, 19.43

4 leta, 11 mesecev

Na Japonsko le z dvema adutoma

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Medtem ko se je slovenska ekipa za hitri disciplini že vrnila z azijske turneje, pa se zdaj na Vzhod podajata še Matic Skube in Žan Kranjec.

Slovenske barve bosta na japonski postaji karavane svetovnega pokala v alpskem smučanju branila le Žan Kranjec in Matic Skube. Prvi bo v japonskem smučarskem središču Yuaza Naeba, ki bo popolna neznanka za veliko večino najboljših alpskih smučarjev, nastopil tako v veleslalomu kot tudi slalomu, drugi pa le v slalomu.

Edina Slovenca s točkami v tehničnih disciplinah v sezoni 2015/16 se bosta v družbi glavnega trenerja reprezentance Klemna Berganta proti deželi vzhajajočega sonca podala v torek, v sredo naj bi že preizkusila japonski sneg, v četrtek in petek pa nato opravila dva kakovostna treninga.

Prvi veleslalom v koledarskem letu 2016 bo na sporedu v soboto, dan zatem še predzadnji slalom pred velikim finalom v St. Moritzu.

Kranjec prvič v trideseterici

Slalomski specialist Skube na Japonsko potuje z ugodno rezultatsko popotnico iz Schladminga, kjer je ob koncu januarja prekinil točkovni post in z devetnajstim mestom prvič po marčevski kranjskogorski tekmi in šele tretjič na zadnjih tridesetih tekmah prišel do točk svetovnega pokala.

Po drugi strani pa je Kranjec v zadnjih tednih tekmovalni ritem vzdrževal na tekmah nižje ravni, saj veleslaloma svetovnega pokala ni bilo že vse od 20. decembra. Vse odtlej torej čaka, da bo lahko prvič v karieri nastopil s štartno številko nižjo od 31, ki si jo je zagotovil v decembrskem delu sezone.

Skube je potreboval preveč tekem

"Če nastopaš le v veleslalomu, potem so takšne tekmovalne luknje realnost. Žal so nam jo zagodle še odpovedi, tako da je bil Kranjec res dolgo brez tekme. Res je sicer tekmoval v evropskem pokalu, a on je smučar svetovnega pokala. Tam bo moral poskrbeti za preskok. Skube? V Schladmingu je smučal dobro. Na treningih je tako deloval že pred začetkom sezone, zato sem preboj pričakoval že krepko pred koncem januarja. Če bi mu uspel, bi lahko na marsikateri tekmi tvegal še več in se prebil še bolj visoko. Tako pa je glavnino sezone potrošil za preboj v finale. Upam, da bo zdaj nadaljeval, kjer je ostal," pred japonsko avanturo razmišlja trener Bergant, sicer zadovoljen dosežki ekipe za hitre discipline, ki se je medtem že vrnila iz predolimpijskega Jeongseonga v Južni Koreji.

Ne spreglejte