Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
8. 12. 2016,
9.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Ernest Prišlič Peter Prevc Peter Prevc Lillehammer

Četrtek, 8. 12. 2016, 9.30

6 let, 6 mesecev

Mladi slovenski skakalec se bori za življenje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Ernest Prišlič je 23. 9. dopolnil 23 let. | Foto: Sportida Ernest Prišlič je 23. 9. dopolnil 23 let. Foto: Sportida

Najboljši slovenski smučarski skakalci, ki se pripravljajo na nadaljevanje svetovnega pokala s tekmama v Lillehammerju, so z mislimi tudi pri sotekmovalcu Ernestu Prišliču, ki po prometni nesreči v Planici še vedno leži v umetni komi.

"Na Smučarski zvezi Slovenije globoko obžalujemo nedeljsko hudo prometno nesrečo, ki se je zgodila v Planici. V tem trenutku so vse naše misli usmerjene samo k izboljšanju zdravstvenega stanja poškodovanca," so v sporočilu za javnost zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) in se tako odzvali na vest, ki se je sicer sprva pojavila v poljskih medijih. Ti so poročali, da je 23-letnega Ernesta Prišliča med ogrevalnim tekom ob vznožju planiških skakalnic zbilo vozilo. Mladeniča so s hudimi poškodbami glave in nog prepeljali v ljubljanski klinični center, kjer še vedno leži v umetni komi.

"Vsem članom slovenske skakalne B-reprezentance, ki so bili v času nesreče na pripravah v Planici, smo ponudili pomoč in po posvetu z ustreznimi strokovnjaki sprejeli nekaj odločitev, ki bodo vplivale na nadaljnji proces treningov in tekmovanj," sporočajo s sedeža SZS.

Cene Prevc: Drži se!

Nesreča, ki se je - kot je razvidno iz poročila Uprave za zaščito in reševanje - pred nordijskim centrom v Planici zgodila v nedeljo minuto čez deveto uro, je dodobra zarezala v slovenska skakalne vrste. "Življenje ni vedno fer. Ko se slabe stvari dogodijo dobrim ljudem, posebno tistim, za katere ti je mar. Ernest Prišlič, v mislih smo vedno s tabo. Verjamem v najboljše, uspešno okrevanje. Drži se," je se na socialnem obrežju facebook odzval Cene Prevc.

Marca je preletel 245 metrov

Prišlič, sicer član slovenske B-reprezentance in Skakalnega kluba Zagorje, je nase opozoril predvsem ob letošnjem preizkusu letalnice v Planici pred finalom svetovnega pokala. Pristal je namreč pri kar 246 metrih.

Svetovni prvaki med mladinci 2013: Anže Semenič, Ernest Prišlič, Cene Prevc in Jaka Hvala  | Foto: Sportida Svetovni prvaki med mladinci 2013: Anže Semenič, Ernest Prišlič, Cene Prevc in Jaka Hvala Foto: Sportida

Na tekmi svetovnega pokala še ni nastopil. Se je pa dokazoval na tekmah celinskega pokala, kjer se je ob devetih uvrstitvah med najboljšo deseterico februarja letos zavihtel celo na stopničke (Iron Mountain, 3. mesto).

Njegov največjih uspeh je sicer zmaga na ekipni tekmi  mladinskega svetovnega prvenstva leta 2013 v Liberecu. Takrat so mu družbo v ekipi delali še zdajšnji člani A-reprezentance  Cene Prevc, Jaka Hvala in Anže Semenič.

Vse poti vodijo na Norveško
Skakalna elita se sicer medtem zbira v Lillehammerju, ki bo ob koncu tedna gostil nadaljevanje sezone svetovnega pokala. Norveška olimpijska skakalnica, ki je v koledarju FIS zamenjala ruski Nižni Tagil, bo že jutri gostila kvalifikacije. Na teh si bodo mesto na tekmi skušali zagotoviti Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Nejc Dežman in Anže Lanišek, medtem ko pa imata brata Domen in Peter Prevc kot člana elitne deseterice že "rezervirani" štartni številki. 

Na Norveškem, natančneje v Vikersundu, pa se bo začela tudi sezona v celinskem pokalu. Slovenske barve bodo branili Prišličevi reprezentančni sotekmovalci Cene Prevc, Miran Zupančič, Tomaž Naglič, Bor Pavlovčič, Anže Semenič, Andraž Pograjc in Rok Justin.
Ne spreglejte