Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
28. 9. 2014,
8.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anže Lanišek Anže Lanišek celinski pokal Trondheim Goran Janus Cene Prevc

Nedelja, 28. 9. 2014, 8.15

8 let

Mladenič, ki je razveselil Janusa in Slovenijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S sobotno zmago v Trondheimu je komaj 18-letni slovenski skakalec Anže Lanišek priboril Sloveniji dodatno kvoto vse do začetka prestižne novoletne turneje.

Eden od glavnih poletnih ciljev slovenske skakalne družine je bila dodatna sedma kvota za prvi del svetovnega pokala. Glavni trener A-reprezentance Goran Janus je pred začetkom poletja dejal, da bo morda uporabil tudi našega najboljšega Petra Prevca, da priskoči na pomoč. Ta se je sicer podal na pot celinskega pokala (COC), a mu ni bilo treba dokončati dela.

Odlično je bil namreč razpoložen 18-letni Anže Lanišek, ki si je v zadnjem delu COC med drugim priskakal dve zmagi in je pred današnjo zadnjo tekmo uvrščen celo najvišje v tem tekmovanju. Znano je, da trije najboljši iz različnih držav priskačejo dodatno kvoto svoji reprezentanci za prvi del svetovnega pokala, ki traja od Klingenthala do Engelberga (v tem obdobju je pet postojank in pet priložnosti).

Prednost Laniška je pred današnjo zadnjo tekmo v Trondheimu že dovolj velika, da je lahko povsem miren, saj je s sobotno zmago opravil glavni del posla in razveselil Janusa, ki si je za poletje zadal ta cilj.

Lanišek si bo verjetno, če bo nadaljeval dobro delo, prislužil poziv glavnega trenerja za začetek sezone svetovnega pokala (21.–23. november, Klingenthal), v katerem bo Janus tako lahko računal na kar sedem skakalcev. Za 18-letnega člana SSK Mengeš pa to ne bi bilo prvo srečanje z elito. Nastopil je namreč že letos v Planici, kjer je bil v kvalifikacijah odličen drugi, na obeh tekmah pa se mu nato ni uspelo uvrstiti med dobitnike točk (34. in 40. mesto).

A ni se bati, da slovenski mladinec ne bi kmalu začel posegati tudi višje … Skupaj z vrstnikom Cenetom Prevcem, s katerim v mladinski reprezentanci trenirata pod vodstvom Gorazda Bertonclja, sta namreč slovenska upa, ki trkata na vrata najboljših.

Ne spreglejte