Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 3. 2015,
10.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze Lindsey Vonn Anna Fenninger smuk Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Ponedeljek, 16. 3. 2015, 10.02

7 let, 12 mesecev

Mazejeva vedno hitrejša, Fenningerjevo boli koleno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljše alpske smučarke se v Meribelu pripravljajo na zadnji smuk v tej sezoni. Tina Maze je na drugem treningu osvojila odlično drugo mesto, Anna Fenninger pa zaradi bolečin v kolenu ni štartala.

V mondenem zimskem letovišču Meribel je vse pripravljeno za devet sklepnih dejanj naporne sezone 2014/15. Smučarska smetana se je zbrala v Franciji, kjer bo nastopila na finalnih preizkušnjah. Oči slovenskih ljubiteljev smučanja bodo uprte v Tino Maze, ki je v Meribel pripotovala z željo, da v skupnem seštevku svetovnega pokala prehiti Anno Fenninger in drugič v karieri osvoji veliki kristalni globus.

Avstrijka ima pred zadnjimi štirimi preizkušnjami svetovnega pokala 30 točk prednosti, ima pa tudi manjše zdravstvene težave. Pri ogledu proge pred drugim treningom je padla na koleno, strokovno vodstvo avstrijske reprezentance pa se je odločilo, da raje preskoči trening in sporočilo, da poškodba ni težje narave, tako da je Fenningerjeva izpustila dokazovanje na treningu le zaradi previdnosti.

Vonnova razred zase, Štuhčeva predzadnja

Vodilna tekmovalka v skupnem seštevku svetovnega pokala je ostala brez zadnjega smukaškega treninga, ki ga je ponovno dobila Američanka Lindsey Vonn. Rekorderka v številu zmag za svetovni pokal in vodilna v smukaški razvrstitvi je bila prehitra za tekmice. Še najbližje se ji je približala Mazejeva. Korošica je zaostala 74 stotink sekunde in dokazala, da se njena forma na progi Roc de Fer vzpenja. V ponedeljek je trening končala na četrtem mestu, zdaj je bila že druga, kar je odličen obet za sredino tekmo.

Slovenske barve bosta v sredo na smukaški preizkušnji v Meribelu zastopali dve tekmovalki, saj si je poleg Mazejeve možnost nastopa na zadnji tekmi svetovnega pokala izborila tudi Ilka Štuhec. Na prvem treningu ni blestela ter z zaostankom treh sekund in 29 stotink zasedla predzadnje mesto, podobno pa se je Mariborčanki godilo v torek. Za Vonnovo je zaostala dve sekundi in 33 stotink, od nje pa je bila počasnejša le Švicarka Dominique Gisin.

V sredo bodo v Meribelu nastopili tudi najboljši smukači na svetu, tekma pa bo minila brez slovenske udeležbe. Slovenske moške barve bo v finalu svetovnega pokala v Meribelu branil le mladinski svetovni prvak Miha Hrobat, ki se bo v četrtek predstavil v superveleslalomu. Poleg Mazejeve bosta v Franciji nastopili tudi Štuhčeva (smuk) in Ana Drev (veleslalom).

Ne spreglejte