Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 2. 2008,
19.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 3. 2. 2008, 19.51

8 let

Marguč in Kotnikova zmagoslavno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vratna ja gostila dve tekmi deskarjev za evropski pokal v paralelnem veleslalomu. Svojo drugo zmago za evropski pokal je dosegel Rok Marguč, prvič pa je prvo mesto osvojila še Glorija Kotnik.

Sobotna moška tekma je bila popolnoma v znamenju Slovencev, saj so prva tri mesta zasedli slovenski deskarji. Po Abzakovu je Rok Marguč dobil še drugo letošnjo tekmo za evropski pokal. V finalu je bil boljši od Medvodčana Izidorja Šušteršiča, na tretje mesto pa se je po zmagi nad vrstnikom Dominikom Feiglom z Avstrije uvrstil 23-letni Škofjeločan Jernej Demšar. Poleg omenjenih treh sta v finalu deskala še Žan Košir in Jure Hafner, ki sta zasedla končno deveto in 14. mesto. Izven finala šestnajsterice sta ostala Domen Janc (32.) in mladi 16-letni Tim Mastnak (34.), brez uvrstitve pa je ostal Peter Stegovec.

Po poškodbi (pretres možganov) v La Molini se je na tekme vrnila Gloria Kotnik, ki je osvojila osmo mesto, Patricia Mastnak pa je bila 25.

Gloria zablestela

Klub temu da na drugi tekmi nista nastopila najboljša Slovenca s sobotne tekme, Rok Marguč (poškodba) in Izidor Šušteršič, so naši deskarji na drugi zaporedni tekmi na Slovaškem znova dosegli odlične rezultate.

V ženski konkurenci je prvič v karieri na tekmi za evropski pokal zmagala Glorija Kotnik, ki je bila v finalu boljša od Nemke Sandre Michel. Med moškimi je bil od Slovencev najvišje Jernej Demšar, ki je v malem finalu klonil proti vodilnemu v skupni razvrstitvi za evropski pokal, Avstrijcu Ingemarju Waldru. Prvo mesto je osvojil zmagovalec zadnje lanske tekme za svetovni pokal v kanadskem Stonehamu, Švicar Heinz Inniger. Domen Janc je bil na drugi tekmi precej uspešnejši kot v prvo, zasedel je 11. mesto. Jure Hafner je bil 13., Žan Košir kot četrti slovenski finalist pa 16. Izven finala sta na 21. in 29. mestu končala Peter Stegovec in Tim Mastnak.

Ne spreglejte