Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 12. 2020,
21.09

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Benjamin Črv Vili Črv Anja Mandeljc Anamaria Lampič

Sobota, 26. 12. 2020, 21.09

3 leta, 3 mesece

Državno prvenstvo v sprintih v smučarskem teku

Mandeljčeva in Lampičeva pometli s konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Na državnem prvenstvu v sprintih v smučarskih tekih na Pokljuki so se danes naslovov v ekipni konkurenci razveselili Anja Mandeljc in Anamarija Lampič ter brata Benjamin in Vili Črv.

Anamarija Lampič | Foto: Reuters Anamarija Lampič Foto: Reuters

V ženski konkurenci sta s tekmicami pometli članici Triglava iz Kranja Anja Mandeljc in Anamarija Lampič. Srebrno medaljo na 1,4 km dolgi progi s štirimi predajami sta z zaostankom minute in pol osvojili članici tretje ekipe tega kluba Sara Jazbec in Klara Mali, bron pa z zaostankom minute in 38 sekund članici druge kranjske ekipe Nina in Anita Klemenčič. Četrti absolutno sta bili hkrati najboljši med starejšimi mladinkami Lucija Medja in Meta Škufca.

"Ta tekma je bila v sklopu treninga, na Pokljuki sem že skoraj ves teden, domov sem šla le za božič. Bilo je v redu. Na Tour de Ski bom branila rdečo majico za seštevek sprinta, a res se nič ne obremenjujem s tem. Vem, da se vedno potrudim do konca, vedno dam vse od sebe in to je pri meni tisto, kar največ šteje, tako mi tudi nihče ne more ničesar očitati," je po uspehu in pred začetkom novoletne turneje dejala Lampičeva.

Anamarija Lampič
Sportal Anamarija Lampič po pravi drami in smoli s palico na koncu tretja #video

Med moškimi najboljša brata Črv

V moški konkurenci pa sta bila najboljša brata Benjamin in Vili Črv, člana društva Rateče Planica. Srebro sta na 1,4-kilometrski progi s šestimi predajami osvojila Miha Ličef in Miha Jan (Gorje) z zaostankom 57 sekund, bron pa brata Gal in Anže Gros, člana Skike klub Slovenija, ki sta zaostala minuto in 44 sekund. Četrta sta bila Izidor Karničar in Janez Lampič, peta pa zmagovalca med mladinci Nejc Jan in Jošt Mulej.

"Uspelo je, kot sva si zamislila, mislim, da sva lahko zadovoljna s tekom. To je bila dobra priprava za Tour de Ski. Zdaj so vse moči usmerjene tja. Načeloma bom nastopil samo v Val Müstairju, pričakovanj pa nimam, glede na to, da je to moj prvi Tour. Hkrati so to šele moji začetki v svetovnem pokalu in še ne vem, kam sodim," je po zmagi in pred prvim nastopom na prestižni turneji dejal Vili Črv.

Anamarija Lampič
Sportal Anamarija Lampič druga v Davosu: Pokazala sem, da sem še vedno močna
Anamarija Lampič
Sportal Tako lepe priložnosti za zmago verjetno še ni imela
Ne spreglejte