Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 12. 2020,
15.08

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

4

Natisni članek

Vili Črv Luka Markun Janez Lampič Eva Urevc Anamaria Lampič

Sobota, 12. 12. 2020, 15.08

3 leta, 4 mesece

Davos, svetovni pokal, šprint

Anamarija Lampič druga v Davosu: Pokazala sem, da sem še vedno močna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

4

Anamarija Lampič | Anamarija Lampič je v Davosu stopila na oder za zmagovalke. | Foto Gian Ehrenzeller)/Keystone via AP, Guliverimage

Anamarija Lampič je v Davosu stopila na oder za zmagovalke.

Foto: Gian Ehrenzeller)/Keystone via AP, Guliverimage

Anamarija Lampič, slovenska tekačica na smučeh, je na tekmi svetovnega pokala v Davosu v šprintu zasedla drugo mesto. Eva Urevc je bila na koncu šesta. Janez Lampič, Luka Markun in Vili Črv so izpadli v kvalifikacijah. 

Rosie Brennan je prišla do svoje prve zmage. | Foto: Gulliver/Getty Images Rosie Brennan je prišla do svoje prve zmage. Foto: Gulliver/Getty Images Če našim skakalcem v Planici ne gre najbolje, je za veselje poskrbela Anamarija Lampič. Naša najboljša tekačica na smučeh se je v drugem šprintu sezone zavihtela na stopničke, potem ko si je pritekla drugo mesto. Za Lampičevo so to že šeste stopničke na tekmah svetovnega pokala in prve letos. Zmagala je Američanka Rosie Brennan, Rusinja Natalija Neprjajeva pa se je veselila tretjega mesta.

Lampičeva močna v ciljnem šprintu

Ob dveh Slovenkah so v finalu tekle še Švicarka Fähndrichova in Rusinja Neprjajeva ter Američanki Brennanova ter Caldwellova. Naši sta s Fähndrichovo začeli najhitreje, Urevčeva pa je nato na začetku drugega kroga začela izgubljati stik z najhitrejšimi in je padla na začelje. Naprej so se odpeljale Brennanova, Fähndrichova in Lampičeva, na ciljni ravnini je odpadla še Neprjajeva. Brennanova je pridobila nekaj prednosti pred zadnjimi metri, Lampičeva pa je z novim izvrstnim šprintom ugnala domačinko Fähndrichovo in se veselila drugega mesta, kar so prve stopničke v letošnji sezoni za slovenske zimske športnike.

Stopničke in zmage Anamarije Lampič:

Pjongčang (2017) – 1. mesto/šprint klasika
Lenzerheide (2019) – 1. mesto/šprint prosto
Val di Fiemme (2020) – 1. mesto/šprint klasika
Dresden (2020) – 2. mesto/šprint prosto
Oberstdorf (2020) – 2. mesto/šprint klasika
Davos (2020) – 2. mesto/šprint prosto

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Urevc (@e_urevc)

Eva Urevc izenačila svoj najboljši rezultat

Vsekakor ne smemo spregledati velikega uspeha Eve Urevc. Ta je na koncu osvojila šesto mesto in izenačila svoj najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala. Za Evo je treba povedati, da se je letos vrnila po enoletnem premoru in že takoj pokazala, da se lahko kosa z najboljšimi tekmovalkami. Na ta račun slovenska reprezentanca dobiva še eno zelo kakovostno tekmovalko.

Slovenska junakinja se ni počutila najbolje

"Sem zelo vesela, sploh zato, ker se danes nisem počutila ravno najbolje. Zdi se mi, da smo morda malce prepozno prišli na višino in je to morda posledica, da sem imela malo bolj težke noge. Sicer pa rezultatsko super, drugo mesto, tako da sem zelo, zelo zadovoljna," se je po uspehu smejalo Lampičevi.

Dotaknila se je tudi dejstva, da se Skandinavke niso udeležile tekem v Davosu: "Mislim, da je bila tekma še vedno zelo težka, napeta. To je njihova težava, če niso prišle. Tekma je bila, če si, si, če nisi, nisi."

"Jutri grem čisto sproščeno v tekmo, velikih ciljev nimam. To bo zame bolj trening tekma, danes sem dala vse od sebe, pokazala sem, da sem še vedno močna, jutri pa bom dala od sebe še zadnje atome," pa se je še ozrla na nedeljsko preizkušnjo na deset kilometrov.

Tudi Urevčeva po osvojenem šestem mestu ni bila razočarana: "Delno sem zadovoljna. Po letu dni premora od tekem je uvrstitev v finale zelo dobra, a ko si enkrat v finalu, si želiš na stopničke. Delno sem torej zadovoljna. Do finala je bilo, kot sem si zamislila, tam pa je bilo, kot je bilo. Vem, kje popraviti napake za naslednjič in na tem že delamo."

Janez Lampič je tekmovanje končal na 40. mestu. | Foto: Grega Valančič / Sportida Janez Lampič je tekmovanje končal na 40. mestu. Foto: Grega Valančič / Sportida Fantje so se poslovili že v kvalifikacijah

Janez Lampič, Luka Markun in Vili Črv so tekmovanje končali že v kvalifikacijah. Lampič je tekmovanje končal na 40. mestu, Vili Črv je bil 55., Markun pa 63. Med moškimi je zmagal Italijan Federico Pellegrino, drugi je bil Rus Aleksander Bolšunov, tretji pa Škot Andrew Young.

Brez Norvežanov, Švedov in Fincev

Konkurenca v Davosu je letos zelo okrnjena, saj tam ni bilo Norvežanov, Švedov in Fincev. Ti so zaradi koronavirusa odpovedali tekmi v Davosu in Dresdnu. Zato ima Anamarija Lampič še toliko več možnosti za vrhunsko uvrstitev. V nedeljo bosta na sporedu še teka na razdalji. Na deset kilometrov (10.45) pri ženskah, moški pa se bodo udarili na 15-kilometrski razdalji (13.30).

Anamarija Lampič
Sportal Tako lepe priložnosti za zmago verjetno še ni imela
Finale (Ž)
 
Finale (M)
 

 

Ne spreglejte