SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Majdičeva pripravljena kot še nikoli?

1

termometer

Nova sezona svetovnega pokala v smučarskem teku je pred vrati. V slovenskem taboru znova največ pričakujejo od Petre Majdič, ki naj bi bila izvrstno pripravljena.

Medtem ko se ostali del tekaške reprezentance seli v Skandinavijo v sredo, se na Finskem že nahaja najboljša slovenska tekačica na smučeh v zadnjih letih Petra Majdič, ki kot vedno pred sezono, tudi tokrat zaradi boljše pripravljenosti od ostalih trenira po svojem programu. »Tu je prava zima. Temperature se gibajo okrog - 6 stopinj. Razmere za trening so dobre, čeprav treniramo na umetnem snegu. Pripravljenih imamo od 5 do 7 kilometrov prog. Po naših podatkih je to trenutno eden izmed najboljših mest za trening,« se iz Finske oglasila Majdičeva.

Slednja je nato dodala tisto, kar zanima prav vse slovenske ljubitelje smučarskega teka: "Ljudje, ki me spremljajo v zadnjem obdobju, opažajo, da sem dosti dobro pripravljena v prostem slogu. Kot sem že povedala večkrat, imam letos tri glavne cilje. Eden je svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v Liberecu. Drugi cilj je tekaška 'novoletna turneja' Tour de Ski. Tour, zamotana skupina osmih posamičnih tekem, ki se na koncu združijo v eno. Na tej turneji sem bila pred dvema letoma že uvrščena na visoko šesto mesto." Po besedah Majdičeve je njen tretji in morda najpomembnejši cilj prav vsaka tekma svetovnega pokala glede na to, da bo imela vsakič – bodisi na »distanci« ali šprintu, in sicer tako v klasični kot prosti tehniki – priložnost za visoko uvrstitev. Pri Petri Majdič smo navajeni, da nikoli ne pretirava glede svoje forme, tako da se glede na njene napovedi lahko samo veselimo prvih tekem svetovnega pokala. Seveda pa ne bo vse odvisno le od nje, saj tudi konkurenca ni počivala.

Hudač: Pričakujem, da vsi potrdijo rezultate iz minule sezone

Na Finsko je z Majdičevo odpotoval tudi prvi trener slovenske reprezentance Ivan Hudač. "Ekipa, v kateri je boljša atmosfera, je delala več časa skupaj kot minula leta. Niti en tekmovalec ni bil veliko časa poškodovan ali bolan, zato pričakujem, da vsi potrdijo rezultate iz minule sezone," je sporočil slovaški trener.

Ostali del reprezentance razen Nejca Brodarja, ki se je prav tako pridružil Majdičevi in Hudaču, pa se bo na zadnje treninge pred začetkom svetovnega pokala odpravil v Lillehamer. "Mislim, da sem še močnejša kot v minuli sezoni, ker smo zelo dobro trenirali, tako da komaj čakam na prve tekme. Pričakujem, da bom večkrat prišla med najboljših 30 v svetovnem pokalu," je polna optimizma Katja Višnar. Malce bolj previdna v napovedih je Vesna Fabjan: "Pripravljenost v tem času je na kar visokem nivoju. Naslednji teden nas čakajo prve FIS tekme v norveškem Beitostolnu, takrat pa bomo lahko videli, kje smo."

Več bo jasno že 22. novembra, ko se v švedskem Gällivareju s tekmo na razdalji 10 kilometrov v prosti tehniki prične svetovni pokal za ženske. Moški bodo isti dan nastopili na 5 kilometrov daljši preizkušnji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin