Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
15.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 15.55

8 let

Majdič: Björgnova trenira kot nora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medtem ko imajo najboljši smučarji skakalci s poletno veliko nagrado pomemben ciklus tekmovanj pred zimsko sezono, tudi preostali del slovenskih "nordijcev" ne počiva.

Slovenska princesa smučarskega teka Petra Majdič je opravila prve priprave na snegu, tako da pred uvodno tekmo sezone, ki bo 27. oktobra v Düsseldorfu, ničesar ne prepušča naključju.

Petra Majdič je v minuli sezoni postavila nove mejnike v slovenskem smučarskem teku, ki jih bo v prihodnji težko ponoviti. Za izpolnitev podobnih ciljev v sezoni, ki prihaja, se bo potrebno še bolj potruditi, česar se dobro zaveda tako ambiciozna Majdičeva, kot tudi njen trenerski štab.

Gracer: Testi boljši kot lani

Slovenski smučarji tekači so se večino poletja pripravljali na njihovem priljubljenem poligonu na Rogli. "Veseli nas, da smo dobro trenirali in izpolnili vse cilje, ki smo si jih zadali. Na Rogli smo imeli v juniju, juliju in avgustu bazične priprave. V septembru smo prvič trenirali tudi na snegu. Testi že dobre tri tedne pred začetkom smučarske sezone kažejo rezultate, ki so še boljši od tistih, ki jih je Petra prikazovala minulo leto," je zadovoljen pomočnik glavnega trenerja smučarjev tekačev Marko Gracer, ki dodaja, da je čez poletje z njimi treniral znani češki tekač Martin Bajtičak.

Slovenska tekaška reprezentanca pa ni samo Petra Majdič, temveč je v njej prisotnih še nekaj tekmovalk, pri moških pa se največ pričakuje od velikega upa Nejca Brodarja. "Nejc je v zadnjem času napredoval. Dodaten motiv mu je dal tudi Bajtičak, s katerim se je primerjal. V prihodnji sezoni od njega pričakujemo več uvrstitev med dobitnike točk, torej med najboljših 30," dodaja Gracer.

Majdič: Rada treniram s fanti

Četrta v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in dobitnica medalje s svetovnega prvenstva v Sapporu se je v petek vrnila z ledenika Dachstein, kjer je opravila prve priprave na snegu. "Vreme je bilo super, zdravje mi dobro služi, tako da smo priprave zaključili kot smo si želeli. Veliko sem delala na prosti tehniki, ki je bila do sedaj moja šibkejša točka, a če želim med najboljše, moram biti popolna tekmovalka," pravi Petra Majdič, ki je v sklopu poletnih priprav v fitnesu tudi močno ojačala noge.

"Močne noge so nujnost za dober tek v prosti tehniki. Imela sem dodaten motiv, ko sem se borila z Bajtičkom. Vedno rada treniram s fanti, saj se primerjam s hitrejšimi in le tako lahko pridobim kakšno sekundo. Vemo pa, da v smučarskem teku med najboljšimi odločajo sekunde," razlaga motivirana Majdičeva. A boj za najhujša mesta bo še bolj oster kot v minulih sezonah, česar se kralijca slovenskega smučarskega športa še kako zaveda: "Tekmice ne počivajo. Björgnova trenira kot nora, kar kažejo njeni testi, Virpi Kuitunen dela še bolj kot v minuli sezoni, prihaja pa nov val mladih tekmovalk, na čelu z Jakobsenovo, svetovno prvakinjo iz Sappora," zaključuje Petra.

Slednja se bo v prihodnjih dneh priključila ostalim članom reprezentance, ki so znova odpotovali na ledenik Dachstein na avstrijskem Štajerskem, že 27. oktobra pa bo na uvodni šprinterski tekmi v nemškem Düsseldorfu jasno, kako uspešne so bile letošnje dolgotrajne priprave.

Ne spreglejte