Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 12. 2015,
9.38

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nižni Tagil smučarski skoki Maja Vtič Ema Klinec Ema Klinec

Sobota, 12. 12. 2015, 9.38

4 leta, 4 mesece

Maja Vtič za las zgrešila stopničke, dvojno japonsko slavje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Maja Vtič je na drugi tekmi smučarskih skakalk v Rusiji osvojila odlično četrto mesto. Razred zase je bila Japonka Sara Takanaši.

Na 25. mestu je bila Špela Rogelj (88 in 83,5 m, 199,3), na 26. Urša BogatajKatja Požun (85,5 in 79,5 m, 184,8). Ema Klinec (80 m, 93,2) je delila 31. mesto in je uvrstitev v finale zgrešila za desetinko točke.

Sara Takanashi je prepričljivo vodila že po prvi seriji, druga je bila Norvežanka Maren Lundby (93 m, 117,3), tretja pa Chiara Hölzl. Maja Vtič je bila osma, 23. Špela Rogelj, 25. Urša Bogataj in 26. Katja Požun. Zadnjim trem v drugi seriji kakšnega vidnejšega napredka ni uspelo postoriti. Zato pa je bila znova uspešna Maja Vtič, druga na uvodni tekmi v Lillehammerju. V finalni seriji je imela sprva močan veter v hrbet in je morala zapustiti startno mesto. Ko je ponovno prišla nanj, so se vremenske razmere popravile in to je Dolenjka izkoristila. Skočila je 93,5 m in prevzela vodstvo. Prehitela jo je šele Itova, Lundbyjeva pa je nazadovala na šesto mesto.

Hölzlova je Vtičevo prehitela za 1,7 točke in ji preprečila, da bi še drugič v tej zimi stala na zmagovalnih stopničkah. Na najvišjo je po rekordu skakalnice v finalu drugič v sezoni in dvaintridesetič v karieri stopila Sara Takanashi, ki je s tem ohranila skupno vodstvo v pokalu (280 točk).

Maja Vtič iz Mirna je po tretji tekmi sezone izgubila eno mesto in je četrta (148). Trikrat v karieri je v svetovnem pokalu prišla med prve tri; 1. februarja lani je bila tekmovalka, ki nastopa za klub Zabrdje, tretja v avstrijskem Hinzenbachu. Sedemindvajsetletna Dolenjka je bila bronasta na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 2007, lani pa je v ruskem Sočiju zasedla šesto mesto na prvi tekmi za ženske v smučarskih skokih v zgodovini olimpijskih iger.

Naslednji tekmi za svetovni pokal skakalk bosta šele 16. in 17. januarja v japonskem Saporu.

Ne spreglejte