Lindsey Vonn kmalu v družbi Ilke Štuhec

Kot vse kaže, se bo ameriška smučarka Lindsey Vonn, ki se je na daljavo poslovila tudi od Tine Maze, po novi poškodbi v kratkem vrnila v karavano svetovnega pokala.

Lindsey Vonn: ob koncu tedna že na tekmi svetovnega pokala? Lindsey Vonn: ob koncu tedna že na tekmi svetovnega pokala? Foto: Sportida

Potem ko se je Anna Veith po vrnitvi na Semmeringu predstavila tudi slovenskim gledalcem na Zlati lisici, se bo, kot vse kaže, v kratkem na tekme svetovnega pokala vrnila tudi Lindsey Vonn. Seznamu poškodb je 32-letna nekdanja prva dama belega cirkusa pred dvema mesecema dodala zlom nadlahtnice, a se je pretekli teden vrnila na sneg, opravila tudi superveleslalomski trening in prek socialnega omrežja Twitter napovedala prihod v Evropo.

Način njene vključitve v tekmovanja sicer ostaja negotov. Potem ko je pred slabim tednom šef ameriške reprezentance Patrick Riml dejal, da bi se lahko Vonnova pojavila na štartu tekem v Zauchenseeju, je smučarka zapisala, da "nima načrta, tako da so vse preostale informacije gola predvidevanja".

Zauschensee bo sicer ob koncu tedna gostil dvojni program ženskih tekem. V soboto bo na sporedu četrti smuk sezone, v nedeljo pa druga kombinacija. Gre torej za disciplini, v katerih svetovni pokal v novi sezoni pozna le eno zmagovalko – Ilko Štuhec.

"Lindsey? Sama sebi sem največja tekmica!"

Štajerka je namreč dobila vse tri smuke (dva v Lake Louisu in enega v Val d'Iseru) ter edino kombinacijo v Val d'Iseru. "Lindsey je seveda odlična smučarka, a se z njo nočem obremenjevati. Sama sebi sem največja tekmica," je pred časom dejala Ilka, ki je v zadnjih dveh tednih točke kot za stavo osvajala tudi v tehničnih disciplinah in je tako ob Federici Brignone edina smučarka sezone s točkami v vseh disciplinah. Razlika je le v tem, da jih je Italijanka zbrala 177, Štuhčeva pa že kar 539.

Ilka Štuhec je ob koncu tedna navduševala tudi v tehničnih disciplinah in osvojila svoje prve mariborske točke. Ilka Štuhec je ob koncu tedna navduševala tudi v tehničnih disciplinah in osvojila svoje prve mariborske točke. Foto: Sportida

Marljivo jih je zbirala tudi na mariborski Zlati lisici, kjer je bila 10. v slalomu in 14. v veleslalomu. "Pred Zlato lisico nisem govorila o rezultatih. Želela sem prikazati le dobro smučanje. Bila sem hitra. Zdaj dokončno vem, da sem se sposobna kosati z najboljšimi v vseh disciplinah. Tudi samozavest se krepi. Želim ostati na tem valu, čaka pa me naporno nadaljevanje sezone s kar tremi hitrostnimi konci tedna," razmišlja trenutno peta smučarka skupnega seštevka svetovnega pokala.

Lindsey Vonn: Tina, srečno v novem poglavju!

Še pred napovedjo selitve v Evropo se je Vonnova, podobno kot številne tuje smučarke (Anna Veith, Maria Höfel-Riesch …), prek Twitterja odzvala na Črnjankino upokojitev. "Čestitke za izjemno kariero. Žal mi je, da odhajaš. Veliko sreče v naslednjem poglavju," je zapisala Američanka.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano