Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
1. 1. 2016,
8.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Severin Freund skoki novoletna turneja

Petek, 1. 1. 2016, 8.36

8 let

Legendarni Weissflog: Morda je pozitivno za Prevca, da je Freund pred njim

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nekdanji junak novoletne turneje Jens Weissflog je spregovoril o dvoboju Severin Freund - Peter Prevc, ki poteka na prestižni turneji. Pravi, da se bo nadaljeval že v Garmisch-Partenkirchnu.

Legendarni nemški skakalec Jens Weissflog je eden od štirih športnikov, ki je osvojil posamično zlato medaljo na olimpijskih igrah, svetovnem prvenstvu, se veselil velikega kristalnega globusa v svetovnem pokalu in naziva kralj novoletne turneje. Slednjo je osvojil štirikrat in to z obema skakalnima tehnikama – vzporedna drža smuči v zraku in zdajšnja V tehnika.

Na večni lestvici novoletne turneje je na drugem mestu, le Finec Janne Ahonen jo je osvojil petkrat.

Z navdušenjem je pozdravil zmago Severina Freunda v Oberstdorfu. "Včasih potrebuješ nekaj sreče," se je zasmejal Jens in nadaljeval: "Norvežani so jo imeli v prvi seriji, Freund pa v drugi. Pa vendarle je to del igre. Najboljši skakalci so tako izenačeni, da potrebuješ tudi nekaj sreče, da si na vrhu. Nemški skakalci so imeli v domačem Oberstdorfu zagotovo največ pritiska. Videlo se je, da sta ga čutila tudi brata Prevc. Morda so bila pričakovanja za Domna prevelika, videti pa je bilo, da so živci prav tako igrali vlogo pri Petru Prevcu."

"Peter je zelo blizu"

Nekdanji nemški skakalni šampion je v pogovoru za fis-ski dejal, da bo lahko slovenski skakalec, ki za Freundom v boju za novoletni prestiž zaostaja 7,3 točke, v Garmisch-Partenkirchnu spet udaril nazaj: "Peter je zelo blizu. Dvoboj med njim in Freundom se bo nadaljeval. Morda je za Petra bolj pozitivno, da je Freund pred njim, saj je zdaj on v središču pozornosti."

Drugi od štirih delov novoletne turneje bomo spremljali danes ob 14. uri, že v prvi seriji pa se bosta Prevc in Freund v poslastici pomerila med seboj na izpadanje, saj je naš skakalni as zmagal v kvalifikacijah, Nemec pa jih je izpustil. A je jasno, da se bo tudi poraženec uvrstil v drugo serijo in napadal zmago, saj sta bila oba v četrtek v Garmisch-Partenkirchnu spet zelo razpoložena.

Ne spreglejte