Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
26. 12. 2015,
17.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc novoletna turneja skoki

Sobota, 26. 12. 2015, 17.03

8 let

Legendarni norveški skakalec bi danes izbral Petra Prevca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Upokojeni norveški skakalec Anders Jacobsen še vedno spremlja dogajanje v skokih, saj dela kot strokovni komentator na norveški televiziji. Pred novoletno turnejo izpostavlja našega Petra Prevca.

Redko vidimo, da se skakalci pri 30 letih odločijo za konec kariere in da je razlog pomanjkanje motivacije. Anders Jacobsen je ta mož, ki je letos postavil skakalne smuči v kot.

A skokov ni postavil povsem na stranski tir, saj po upokojitvi dela za norveško televizijo, sicer pa čas preživlja z družino. "Živim normalno življenje in iščem normalno službo (smeh, op. p.). Nimam nobenega pritiska. Iščem, kaj bi rad v prihodnosti počel," pravi Jacobsen.

Leta 2007 je postal najmlajši Norvežan, ki je kdajkoli osvojil prestižno novoletno turnejo. Takrat je zmagal na tretji postojanki v Innsbrucku, sicer pa bil med vsemi najbolj konstanten, da si je prislužil naziv kralj turneje.

Za njim je bil le še Finec Janne Ahonen, ki ni bil avstrijske gore list in je osvojil turnejo. V zadnjih sedmih letih so se namreč velikih zmag veselili Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, dvakrat Gregor Schlierenzauer, Thomas Diethart in Stefan Kraft.

"Avstrijci so šele začeli dobro skakati. Zlasti Michael Hayböck in Kraft sta spet na pravih tirnicah. Nikdar ne veš, kaj lahko Schlierenzauer naredi. Nevarni so lahko tudi Norvežani. Veliko dobrih skakalcev imamo. Peter Prevc je v življenjski formi. Nemci imajo na novoletni turneji že vrsto let težave. Z zanimanjem bom spremljal, kako se bo odrezal Severin Freund. V Engelbergu je v nedeljo spet skakal dobro. Težko je predvideti zmagovalca, saj je deset tekmovalcev, ki jim lahko uspe ta podvig. Če bi se moral odločiti danes, bi izbral Petra Prevca," je proti turneji pogledal Jacobsen, ki je na zadnji izvedbi zmagal v Garmisch-Partenkirchnu in takrat z dresom dodobra razburkal svetovno javnost.

Ne spreglejte