Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
17. 10. 2011,
14.37

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Mateja Robnik

Ponedeljek, 17. 10. 2011, 14.37

3 leta, 3 mesece

Kvartet odšteva dneve, ostali tedne

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vznemirjenje pred prvo tekmo svetovnega pokala narašča, predvsem za Tino Maze, Janeza Jazbeca in rahlo oboleli Matejo Robnik in Ano Drev.

Tina Maze se s svojo ekipo nahaja v svoji tradicionalni tirolski bazi v Pitztalu, od koder se je ob koncu minulega tedna podala tudi v bližnji Sölden in preizkusila tekmovalno strmino na ledeniku Rettenbach. V njenem taboru so prepričani o tem, da gre za odlično popotnico pred uvodno tekmo, s svojevrstno generalko pa je zadovoljna tudi Tina sama. ''Ocenjujem, da sem dobro pripravljena, saj smo v minulih mesecih postorili veliko. Tudi zadnji treningi so bili uspešni. No, priznati moram, da po zadnjem nisem imela najboljšega občutka, a zaradi težkih razmer ga verjetno ni imel nihče. Pomembno pa je, da je kondicijska pripravljenost na visoki ravni, uspešni pa so bili tudi snežni treningi. Prav zato že z veliko nestrpnostjo pričakujem prvo tekmo v Söldnu. Tudi tokrat bom, kot vselej doslej, merila visoko, predvsem pa upam, da bom uživala,'' pravi dvakratna zmagovalka ledeniške premiere, ki je zbrala skoraj toliko nastopov kot celotna preostala slovenska odprava za prvo tekmo sezone. V slednji sicer ne gre brez težav, saj sta Mateja Robnik in Ana Drev ob koncu zadnjega treninga zboleli in z vročino obležali v postelji. Glavni trener tehnične vrste ženske reprezentance Denis Šteharnik vseeno verjame, da bosta obe kmalu nared za prvo tekmo in napad na finalno vožnjo.

Uvrstitev v finale in prve točke po skoraj dveletnem čakanju pa napovedujejo tudi v moškem veleslalomskem taboru. Trener Marko Jurjec pa je imel zaradi katastrofalne dediščine na voljo vsega eno štartno številko, pa še ta bo izjemno visoka (okrog 60). Po petkovem treningu jo je namenil Janezu Jazbecu, ki je v Söldnu nastopil že na lanskoletni prekinjeni in naposled odpovedani tekmi. ''Tekmo bo verjetno krojilo tudi vreme oziroma snežne razmere, zato ga zaradi pričakovanega novega snega čakajo težke razmere,'' pravi Jurjec, Jazbec, ki letos nastopa kot samoplačnik, pa dodaja: ''Skušal bom storiti vse, kar je v moji moči za preboj v finale, pri čemer pa vem, da ne nastopam le zase. S finalom bi namreč Sloveniji priboril dodatno mesto v svetovnem pokalu. Čas je, da svoje znanje končno pokažem tudi na tekmi. Lani mi jo je večkrat zagodla sreča. Letos jo bom potreboval. Progo dobro poznam, ob štartni številki pa vem, da mi preostane le popoln napad.''

Vznemirjenje pa se povečuje tudi v ostalih ekipah. Slalomiste čaka debi že sredi novembra, nekaj več časa pa imajo na voljo specialisti za hitri disciplini. Za slednje se sezona začenja šele ob koncu novembra. ''Če govorim v imenu vseh ekip, bi dejal, da si bile priprave izjemno naporne, a pomembno je, da tudi kakovostne,'' poudarja strokovni vodja Vlado Makuc.

Ne spreglejte