SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kranjska Gora bo vendarle ohranila status

2

termometer

Čeprav so v koledarju sezone 2010/11 pri Mednarodni smučarski zvezi ''pozabili'' na Slovenijo, pa naj bi ''beli cirkus'' tudi v prihodnje gostoval v Kranjski Gori.

Osnutek koledarja svetovnega pokala v alpskem smučanju za sezono 2010/11 je dodobra vznemiril podkorenske smučarske delavce. V omenjenem koledarju so namreč zaman iskali Kranjsko Goro, zato so gorenjski prireditelji tradicionalnih tekem svetovnega pokala 47. Pokal Vitranc izkoristili tudi za pogovor z visokimi predstavniki Mednarodne smučarske zveze. "Na podlagi tega pogovora lahko s skoraj 100-odstotno zanesljivostjo potrdim, da bo Kranjska Gora gostila tekmi svetovnega pokala tudi v sezoni 2010/11," je bil po sestanku zadovoljen generalni sekretar organizacijskega komiteja Srečko Medven.

Vseeno priznava, da je krovna smučarska organizacija deležna številnih pritiskov. "Svetovni pokal je vsekakor za mnoge zelo mamljiv. O koledarju na koncu odloča koncil FIS, torej, če se izrazim nekoliko po domače, politično telo. Tu pa se soočajo številni interesi. Na ravni alpskega komiteja je drugače, saj ima tam težo strokovno gradivo direktorja tekmovanj Günterja Hujare," je razložil Medven in ob tem dodal, da bi dodatno vodo na kranjskogorski mlin dodali vidnejši rezultati slovenskih smučarjev: "Ob dobrih rezultatih so vsekakor argumenti v rokah prirediteljev močnejši. Sicer pa veliko stavimo na vrhunsko organizacijo. Tudi letošnja prireditev je bila na visoki ravni, predvsem pa boljša kot lani. To so vsekakor nezanemarljivi dejavniki pri določanju koledarjev."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin