Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2013,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Justyna Kowalczyk Petter Northug

Sobota, 5. 1. 2013, 10.59

8 let

Kowalczykova povečala prednost, Northug izgubil vodstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šesto dejanje novoletne turneje sta bili tekmi s skupinskim štartom. Tekmo deklet na 10 km je dobila Justyna Kowalczyk, med moškimi je na 15 km razdalji zmagal Aleksej Poltoranin.

V seštevku ženskega dela turneje še naprej vodi Poljakinja Justyna Kowalczyk, ki je sobotno tekmo dobila 33 sekund pred Norvežanko Kristin Steiro, medtem ko je bila njena prva zasledovalka v seštevku turneje Norvežanka Therese Johaug četrta (41 sekund zaostanka). Edina preostala Slovenka na turneji Barbara Jezeršek, ki je imela pred tekmo s skupinskim štartom na 49. mestu skoraj osem minut zaostanka, je končala na zadnjem 55. mestu.

Kowalczykova je tik pred ubranitvijo naslova novoletne prvakinje, kjer je bila doslej najboljša že trikrat. Tudi tokrat Poljakinja ni popuščala, po šesti od sedmih tekem pa ima zdaj pred jutrišnjo zadnjo preizkušnjo že več kot dve minuti naskoka pred zasledovalkami. Druga bo na pot v nedeljo krenila Johaugova, tretja pa Steira. Slabo je nastopila edina slovenska predstavnica Jezerškova. V cilj je prišla kot zadnja, za predzadnjo tekmovalko pa zaostala skoraj poldrugo minuto. Za Kowalczykovo je Jezerškova danes zaostala več kot pet minut, skupno pa na 54. mestu zaostaja že 14 minut in 34 sekund.

Kazahstanski smučarski tekač Aleksej Poltoranin (39:01,5) je zmagovalec predzadnje etape novoletne turneje. Drugo mesto na skupinskem startu na 15 kilometrov v Val di Fiemmeju si je pritekel Kanadčan Len Valjas (+0,1), tretji pa je bil rojak slednjega Alex Harvey (+0,4). V skupnem seštevku vodi Rus Aleksander Legkov pred branilcem naslova Švicarjem Dariem Cologno (+8,5), tretji pa je Norvežan Petter Northug (+20,0), ki je s tokratnim šele 28. mestom največ izgubil.

V nedeljo bo v Val di Fiemmeju na sporedu le še zaključni vzpon na Alpe Cermis, ki bo tako zadnja postaja novoletne turneje 2012/13.

Ne spreglejte