Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 2. 2012,
19.16

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

alpsko smučanje Ivica Kostelić Beat Feuz Rok Perko zimska rekreacija

Sobota, 11. 2. 2012, 19.16

5 let, 5 mesecev

Kostelić s poškodbo kolena do malega globusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Ivica Kostelić se je z odličnim slalom na zadnji superkombinaciji sezone prebil s 15. mesta do zmage. S 24. zmago v karieri in šesto letos je osvojil mali kristalni globus.

Ivica Kostelić je zmagovalec četrte, zadnje superkombinacije za svetovni pokal alpskih smučarjev v ruskem Sočiju. Z zmago je Kostelić osvojil mali kristalni globus v tej disciplini. Skupno je Kostelić osvojil že 24 zmago v svetovnem pokalu.

Zmagovalec sobotne olimpijske generalke na olimpijskem prizorišču Krasnaja Poljana Švicar Beat Feuz ni ubranil vodstva po prvi vožnji zadnje superkombinacije sezone in je zasedel končno drugo mesto (+1,16), tretji pa je bil Francoz Thomas Mermillod Blondin (+1,77). Kostelić je sicer na superkombinacijskem smuku za Feuzom zaostal 1,52 sekunde na 15. mestu. Na slalomu pa je vpisal najboljši čas ter se veselil osme superkombinacijske zmage v svetovnem pokalu. Drugi, tretji in četrti po smukaškem delu Francoz Adrien Theaux, Italijan Dominik Paris in Američan Bode Miller so na drugi progi v superkombinacijskem slalomu eden za drugim odstopili. Kostelič je s šesto zmago v tej sezoni še utrdil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Skupno je zbral že 1043 točk, drugouvrščeni Feuz (973) jih ima 15 tekem pred koncem sezone 70 manj, tretjeuvrščeni Marcel Hirscher (825), ki je izpustil tako Chamonix kot Soči, pa ima že 218 točk manj.

Boštjan Kline, ki je bil 19. po prvi vožnji z zaostankom 2,15 sekunde, je na drugi progi odstopil. Rok Perko je odpeljal le superkombinacijski smuk, v katerem je vpisal 33. čas. Naknadno je bil diskvalificiran zaradi nepravilne širine smuči. Slovenci na štirih superkombinacijah v letošnji sezoni niso vpisali niti ene točke.

Kostelić je prišel do svojega že drugega malega globusa v superkombinaciji svetovnega pokala. Najboljši v tej disciplini je bil tudi v minuli sezoni. Skupno ima v svoji zbirki že štiri male globuse. Dva je osvojil v slalomskem seštevku. Kostelić je dobil tri od štirih superkombinacij sezone (Wengen, Kitzbühel, Soči), najslabši sedmi je bil na superkombinaciji v Chamonixu.

Zmaga pa ima nekoliko grenek priokus, saj je izvrstni smučar plačal zelo visoko ceno. 33-letni Kostelić si je namreč na tekmi po prvih podatkih poškodoval koleno. Kostelić je hude bolečine trpel že na podelitvi kolajn in na poškodovano nogo ni mogel stopiti, temveč si je pomagal s smučarskima palicama, nato pa se ni udeležil novinarske konference zmagovalcev, temveč so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico. Direktor Hrvaške smučarske reprezentance Vedran Pavlek je odsotnost hrvaškega šampiona opravičil, rekoč. da se Ivica ne počuti dovolj dobro, da bi lahko spregovoril.

"Desno koleno si je poškodoval med slalomom, ko je začutil, da je nekaj počilo v kolenu. Med tekmo takoj ni začutil bolečine, ob prihodu v cilj pa kolena ni mogel več iztegniti," je dejal Vidran Pavlek, ki se boji, da je Kosteliću ponovila podobna poškodba meniskusa kot leta 2003. V hrvaškem taboru bodo več lahko povedali po pregledu z magnetno resonanco v Krasnaji Poljani, in upajo, da ne bo potreben nujen operativni poseg.

Karavana se bo v nadaljevanju preselila v bolgarski Bansko, kjer bosta konec prihodnjega tedna na sporedu veleslalom in slalom.

Ne spreglejte