Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2019,
20.19

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Jure Aleš telemark smučanje

Sreda, 20. 3. 2019, 20.19

5 let, 1 mesec

Rjukan, SP v telemark smučanju

Jure Aleš svetovni podprvak!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Jure Aleš telemark | Svetovni podprvak Jure Aleš: Vesel sem, da sem sestavil tako dobro smučanje kot tudi dober tek, kar mi v letošnji sezoni še ni uspelo.  | Foto SZS

Svetovni podprvak Jure Aleš: Vesel sem, da sem sestavil tako dobro smučanje kot tudi dober tek, kar mi v letošnji sezoni še ni uspelo.

Foto: SZS

Vrhunec sezone s svetovnim prvenstvom v Rjukanu na Norveškem poteka tudi v telemark smučanju. Prvenstvo se je začelo s tekmo v klasiku in že takoj prineslo veselje v slovenski tabor. Jure Aleš je že na prvi tekmi postal svetovni podprvak.

Organizatorji so dolgo čakali z izvedbo prve tekme na svetovnem prvenstvu v telemark smučanju. Neugodne razmere, predvsem močan veter, so štart tekmovanja večkrat premaknile, na koncu pa se je vse skupaj začelo šele pozno popoldne.

Težke razmere in nenavaden urnik pa je odlično izkoristil naš tekmovalec Jure Aleš, ki je postal svetovni podprvak v disciplini klasik.

"Uspela mi je zelo dobra vožnja, ki pa je imela tudi napake"

"Zjutraj je bilo sicer lepo vreme, nato pa je začelo pihati in žirija se je odločila, da bo štart tekmovanja začela prestavljati. Niti za trenutek nisem pomislil, da bo tekmovanje odpadlo, in ostal sem zbran. Žirija se je res potrudila, da bi imeli vsi enakovredne pogoje, tudi hitrost na skoku so malenkost zmanjšali, da ne bi koga zagrabil sunek vetra. Sam sem sicer štartal šele ob 17. uri, kar pa me ni vrglo iz tira. Danes mi je potem uspela zelo dobra vožnja, ki pa je imela tudi napake, vendar sem vesel, da sem sestavil tako dobro smučanje kot tudi dober tek, kar mi v letošnji sezoni še ni uspelo. Tekmo sem izpeljal brez kazenskih sekund in zelo sem zadovoljen z nazivom svetovnega podprvaka. Ta rezultat mi bo tudi omogočil, da se bom veliko lažje pripravil na še preostala tekmovanja, saj sem bil pred današnjim nastopom kar malce nervozen. Vseeno pa je bila to danes dobra nervoza, ki mi je dala dodatno energijo," je po tekmi dejal presrečni Aleš.

Najboljši slovenski tekmovalec je moral danes premoč priznati le domačinu Trymu Nygaardu Loekenu, tretje mesto pa je osvojil še en Norvežan Sivert Hole.

Preberite še:

Jure Aleš
Sportal Jure Aleš na Krvavcu peti, Sašo Aleš končal kariero
Ne spreglejte