Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
13. 2. 2016,
18.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maja Vtič Špela Rogelj Stane Baloh Nika Križnar Nika Križnar Ljubno

Sobota, 13. 2. 2016, 18.11

8 let

Junakinja Vtičeva z dvema mojstrovinama trenerja Baloha pustila brez besed

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Solze sreče, izjemno navdušenje navijačev in še marsikaj je bilo prisotno ob izjemni zmagi naše skakalke Maje Vtič na domačem Ljubnem. Na odru za zmagovalke ji je družbo delala Špela Rogelj.

Nekaj najlepšega je zmagati na domačih tleh pred številnimi domačimi navijači. Velika junakinja sobotnega dne na Ljubnem je bila Maja Vtič, ki je po Špeli Rogelj postala druga slovenska skakalka, ki je zmagala na tekmi svetovnega pokala. Zadnja ji je tokrat delala družbo na odru za zmagovalke, saj je bila tretja, kar je njena najboljša uvrstitev v tej sezoni.

"Nimam besed. Želja in cilj vsakega trenerja in tekmovalke je zmagati doma. To se nam je danes uresničilo. In povrhu vsega smo imeli kar dve na stopničkah. Najmlajša Nika mi je že v prvi seriji polepšala dan, ker je bila osma. Vse drugo je superlativ in mislim, da ni treba komentirati. Treba se je tega veseliti in to z vsemi ljudmi, ki so tukaj. Lepo je bilo," je bil vesel Baloh, ki si je spet nadel lasuljo, saj je Slovenka stala na odru za zmagovalke. Danes bi potreboval kar dve.

"Občutki so neverjetni. Zmagati doma je nekaj posebnega"

Maja je bila najboljša v obeh serijah in je preskočila tudi izjemno japonsko skakalko Saro Takanaši, ki je šele drugič v sezoni morala priznati premoč tekmici. Pred tem jo je preskočila Avstrijka Daniela Iraschko Stolz.

"Občutki so neverjetni. Zmagati doma je nekaj posebnega. Še vedno sem nekoliko v šoku. Najbolj sem vesela, da sem bila pri obeh skokih zbrana. Niti v sanjah si nisem upala pomisliti, da se bo zgodilo kaj takega. Zmago sem si želela. Vedela sem, da sem sposobna zmagati, a si nisem predstavljala, da mi bo to uspelo doma," je bila vidno vesela slovenska junakinja.

"Ves trud se je poplačal. Ne samo trud zadnjega leta, ampak iz zadnjih nekaj let. Na začetku sezone sem imela veliko težav. Zelo sem se borila sama s sabo. Končno sta mi uspela dva dobra skoka in zelo sem vesela, da mi je to uspelo pred takšnimi navijači, kot so bili na Ljubnem," je dejala Rogljeva.

Najmlajša Nika navdušila

Z zmago se je Vtičeva Avstrijki Danieli Iraschko-Stolz približala v skupnem seštevku svetovnega pokala in zdaj na tretjem mestu zaostaja za 190 točk, medtem ko je Japonka zelo oddaljena.

Odlično se je ob vstopu med elito znašla vsega 15-letna Nika Križnar. Po prvi seriji je bila celo osma, v drugo pa je nazadovala na 14. mesto, kar je vseeno izvrstna uvrstitev na prvi tekmi svetovnega pokala: "Zadovoljna sem, najpomembneje je, da sem nasmejana in da sem skakala sproščeno. Upam, da bom takšne skoke prenesla tudi na jutrišnjo tekmo."

Ne spreglejte