Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
19. 3. 2015,
22.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Severin Freund Jernej Damjan Robert Kranjec Planica Planica poleti Letalnica bratov Gorišek

Četrtek, 19. 3. 2015, 22.05

7 let, 12 mesecev

Jernej Damjan dobro ve, kaj se lahko Severinu Freundu pripeti v Planici

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glavna nagrada v svetovnem pokalu je še vedno na voljo, za njo pa se bosta na zadnjih dveh tekmah udarila Peter Prevc in Severin Freund. Skakalci pravijo, da se lahko vse še obrne.

Danes bodo v Planici oči uprte v dva posameznika. Peter Prevc in Severin Freund se namreč potegujeta za veliki kristalni globus. Pred zadnjima tekmama, ki bosta na prenovljeni Letalnici bratov Gorišek, ima Nemec 94 točk prednosti, ki pa niso nedosegljive. Peter je v četrtek prikazal odlično pripravljenost in imel z 238,5 metra celo daljavo dneva. Freund pri nobenem poletu ni bil povsem v ospredju, kvalifikacijskega je celo izpustil, a Nemec je sicer v odlični formi.

Kako je napadati globus v smučarskih skokih, od aktivnih slovenskih skakalcev dobro ve Jernej Damjan, ki je bil predlani v igri za laskavi naziv kralj poletne sezone. Pred zadnjo postojanko je imel 79 točk prednosti pred Andreasom Wellingerjem, a sta mu jo nato zagodla veter in žirija, ki ga je spustila po zaletišču v nemogočih razmerah. Zaradi slabšega prvega skoka je moral rumeno majico predati mlademu Nemcu, sam pa je ob drugem mestu čutil grenak priokus.

Pri skokih je mogočih ogromno scenarijev

"Dokler ni konec, je vse odprto. Tudi meni so predlani dejali, da sem v poletnem grand prixu že zmagovalec, a bolj ko sem jih miril, slabše je bilo. Na koncu se je zgodil najbolj črn scenarij. Ostal sem brez rumene majice. Peter ima še možnosti. Dokler se v nedeljo zadnji tekmovalec ne pripelje v iztek, ne moremo o ničemer govoriti," o dvoboju Prevc – Freund pravi Damjan.

Za našega skakalnega junaka bo navijal tudi Robert Kranjec, ki ve, da so v skokih mogoči številni scenariji. Nekatere izmed njih je tudi naštel: "Vse je mogoče. Lahko se Freund poškoduje ali pade. Upam, da se to ne bo zgodilo, ker nikomur ne privoščim tega. Lahko mu kdo ukrade smuči ali pa se preprosto sesuje. Lahko se zgodi, da danes Peter zmaga, Freund je deseti in sta hitro skupaj. V skokih je vse mogoče. Seveda najbolje želim Petru, a Freund je zelo dobro pripravljen. Je v zelo dobri formi. Zanimivo bo, na današnji tekmi bomo lahko kaj več rekli na to temo."

Ne spreglejte