Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 1. 2014,
17.17

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec poleti Kulm

Sobota, 11. 1. 2014, 17.17

8 let, 2 meseca

Janus po velikem uspehu Prevca in drugih stopil na žogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Niso le skakalci zadovoljni dobrih uvrstitev, ampak le-te prinesejo veliko zadoščenje tudi trenerju Goranu Janusu, ki vlaga svoje znanje v njih. Vesel je za Prevca kakor tudi za Kranjca in Tepeša.

Naš najboljši mož na novoletni turneji Peter Prevc nadaljuje odlične predstave. Novo je uprizoril na letalnici na Kulmu. Po prvi seriji je bil z dvema desetinkama točke na drugem mestu za veteranom Noriakijem Kasaijem in na koncu tudi ostal na tej poziciji, kar je nov vrhunski dosežek 21-letnega slovenskega skakalca.

"Dosegli smo lep ekipni uspeh. Pet skakalcev smo imeli v finalu in Petra Prevca na stopničkah. To so vrhunski rezultati. Po kvalifikacijah so morda nekateri pričakovali malce več, vendar moramo ostati na realnih tleh. Počasi, brez evforije," je stopil na žogo trener skakalcev Goran Janus.

Prevc je očitno ogrel motorje na pravo delovno temperaturo. Janus je že večkrat poudaril, da je Peter kot dizelski motor, ki potrebuje čas, da pride do pravih obratov. Nekako je videti, da je v takšni formi, kot je bil v Predazzu na svetovnem prvenstvu, na katerem se je veselil srebrne in bronaste medalje. "Težko je reči, ali je Peter v takšni formi kot takrat. Vsaka sezona je poglavje zase. Peter skače na visoki ravni. To dokazuje s stopničkami. Dela še drobcene napake in te bomo skušali še odpraviti," poudarja Janus, ki upa, da bosta Robert Kranjec (peto mesto) in Jurij Tepeš (sedmo mesto) tudi v nedeljo ponovila nastopa ali celo še kaj dodala. Točke sta osvojila še Jaka Hvala (24.) in Tomaž Naglič (30.)

Na vrhu pa se je po desetih letih znova znašel zimzeleni Kasai. In to pri 41 letih! Simpatični Japonec bi lahko bil nekaterim že oče, zdaj pa je vsem odčital lekcijo in bo tudi v nedeljo, ko bo nova preizkušnja na Kulmu, konkurent za najvišje uvrstitve.

Ne spreglejte