Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
20. 12. 2011,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Janus Mitja Mežnar

Torek, 20. 12. 2011, 12.31

8 let

Janus: Bom videl, kaj bo Božiček prinesel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski skakalci so tudi v Engelbergu nadaljevali z odličnimi skoki, kar je dober obet pred začetkom novoletne turneje. Še prej pa bodo naši skakalci odšli na trening v Ramsauu.

Čeprav prihodnji konec tedna ne bo tekem za svetovni pokal, bodo imeli slovenski skakalci pestre prihodnje dni. Del ekipe bo na trening v Ramsauu odpotoval v torek, preostali pa v četrtek, kjer bodo trenirali do petka, nato pa v miru pričakali začetek novoletne turneje, na kateri bo Slovenija po zaslugi Mitje Mežnarja še naprej imela šest predstavnikov. Mitja si je kvoto za svetovni pokal prislužil z dobrimi nastopi v celinskem pokalu, z njegovimi predstavami pa je zadovoljen tudi glavni trener A reprezentance Goran Janus. "Zelo sem vesel, da je dobil kvoto. Na začetku sezone sem povedal, da računam na kvoto petih skakalcev. To je le dodaten plus, da jih imamo šest. Mitja se bo preselil v svetovni pokal, Dejan Judež pa na tekme celinskega pokala," je o povratniku v svetovni pokal dejal Janus.

Poudaril je, da je bil vesel zadnjih uspehov v Engelbergu, kjer so bili pogoji za skakanje zelo težki. "Čestital bi organizatorjem, da so speljali vse skupaj. Po vsakem skakalcu so morali razpihati naletno stezo. Bili so težki pogoji. Naši fantje so nastopali v redu. Stopnjevali so svoje skoke, zato moram biti zadovoljen," se je švicarskega konca tedna še dotaknil Janus.

Slovenski skakalci naj bi v prihodnjih dneh v Ramsauu naredili tri enote treninga, ključno pa bo, da se bodo fantje regenerirali in osvežili pred izjemno naporno novoletno turnejo, na kateri je ritem tekem ter potovanj izjemno naporen. In kakšne so kaj želje našega prvega moža stroke pred začetkom turneje štirih skakalnic? "Bom videl, kaj bo Božiček prinesel," se je sprva pošalil Janus in nadaljeval: "Pomembno bo, da bodo fantje maksimalno skoncentrirani pri svojih skokih in da bodo skakali, kot znajo."

Ne spreglejte