Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
20. 2. 2019,
19.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Katja Višnar tek na smučeh Seefeld 2019 Miha Šimenc

Sreda, 20. 2. 2019, 19.30

5 let, 2 meseca

Miha Šimenc pred SP

"Izkazalo se je, da moje telo prenese te napore"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Miha Šimenc | Foto Sportida

Foto: Sportida

Eden izmed največji prebojev v letošnji sezoni je letos uspel Mihi Šimencu, ki je na najvišji ravni znova obudil moški tek na smučeh pri nas. Miha se namreč letos redno uvršča med dobitnike točk, v Dresdnu pa je dosegel uspeh kariere,  ko je v šprintu osvojil deseto mesto, a ga ta rezultat še zdaleč ni zadovoljil.

Katja Višnar
Sportal Upa, da bo prava Katja

"Zdaj vem, kje je treba biti močan. Prvi vzpon je zelo težak, ampak ne pomeni veliko." | Foto: Sportida "Zdaj vem, kje je treba biti močan. Prvi vzpon je zelo težak, ampak ne pomeni veliko." Foto: Sportida "Kaj se bo tam zgodilo, bomo še videli"

Miha Šimenc je eden tistih tekmovalcev, ki je dokazal, da se s potrpežljivostjo in trdim delom da doseči uspeh. Deseto mesto v Dresdnu je za Logatčana lepa popotnica tudi za svetovno prvenstvo v Seefeldu, kjer si Šimenc največ obeta od šprinterskih disciplin.

Miha progo v Seefeldu dobro pozna, nazadnje je tam nastopil lani na tekmi svetovnega pokala. "Tekel sem samo kvalifikacije, ampak sem imel na sredini proge še osmi čas, na koncu pa sem bil 32. Zdaj vem, kje je treba biti močan. Prvi vzpon je zelo težak, ampak ne pomeni veliko. Pomembnejši je drugi del oziroma zadnji vzpon, zelo pomemben pa je tudi ciljni šprint. Proga mi ustreza, kaj se bo tam zgodilo, pa bomo še videli," je pred odhodom na svetovno prvenstvo povedal trenutno naš najboljši tekač na smučeh.

Dokazal si je, da je na pravi poti. | Foto: Sportida Dokazal si je, da je na pravi poti. Foto: Sportida

Enkrat bi rad stal na najvišji stopnički

Na tekmo v Dresdnu ima še danes lepe spomine, in kot nam je že pred časom dejal, je na posnetku videl še veliko stvari, ki bi jih lahko izboljšal. Prav tako v sebi čuti rezervo, vendar se ob tem zaveda, da rezultati ne bodo prišli čez noč in da bo enkrat vendarle dosegel svoje sanje. In katere so tiste, še neizpolnjene?

"Gotovo je to zmaga. Vsak športnik sanja, da bi enkrat stal na najvišji stopnički. S tem desetim mestom sem si dokazal, da sem na pravi poti in da nisem tako daleč ter da vse skupaj ni tako nemogoče. S trdim in pravim delom ter pravim vodstvom se da doseči ta rezultat."

Anamarija Lampič
Sportal Anamarija Lampič: Hitro greš lahko čez rob

Količino treninga dvignil kar za deset odstotkov Miha Šimenc je trenutno najboljši slovenski tekač na smučeh. | Foto: Sportida Miha Šimenc je trenutno najboljši slovenski tekač na smučeh. Foto: Sportida

Pred sezono je Nejc Brodar, glavni trener slovenske reprezentance, povedal, da si želi, da se fantje začnejo redno uvrščati med dobitnike točk svetovnega pokala. Njegova pričakovanja je zagotovo izpolnil ravno Šimenc, ki je se je letos na tekmah svetovnega pokala v posamični konkurenci osemkrat uvrstil med dobitnike točk.

Eden izmed razlogov za preboj je tudi ta, da je Miha v letošnjem pripravljalnem obdobju kar za deset odstotkov povečal količino treninga. "Izkazalo se je, da moje telo prenese te napore in da je to delo obrodilo sadove. Kaj točno je bilo najbolj zaslužno, da mi je uspel ta preboj, ne vem. Mislim, da je to skupek vseh stvari. Predvsem pomembno je, da sem zdrav in da nimam težav s poškodbami," nam je še povedal 23-letni tekmovalec.

Ne spreglejte