Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
20. 2. 2019,
10.18

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

Natisni članek

tek na smučeh Seefeld 2019 Katja Višnar

Sreda, 20. 2. 2019, 10.18

5 let, 2 meseca

Katja Višnar, pogovor

Upa, da bo prava Katja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

Katja Višnar | Foto Sportida

Foto: Sportida

Katja Višnar bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Seefeldu najizkušenejša tekmovalka v naši ekipi. Višnarjeva nam je v pogovoru zaupala, da je čas, da ji morda tokrat uspe iti še stopničko višje.

Anamarija Lampič
Sportal Anamarija Lampič: Hitro greš lahko čez rob

Katja Višnar se letos na tekmah svetovnega pokala lahko pohvali z dvema petima mestoma in zato lahko upa, da ji bo najboljša tekma uspela prav na svetovnem prvenstvu, kjer bo na sporedu šprint v prosti tehniki. Najboljši rezultat na svetovnem prvenstvu je dosegla leta 2013 v Val di Fiemmeju v Italiji, ko je bila v klasičnem šprintu četrta. Je čas za še stopničko višje?

Je čas za korak naprej? | Foto: Sportida Je čas za korak naprej? Foto: Sportida

Treba bo biti "zbujen"

"Čas za to je. Priložnost imamo, tako v šprintu kot tudi v ekipnem šprintu. Smo močna ekipa. Poskušala bom tekmovati po svojih najboljših močeh. Upam, da bom tisti dan prava Katja. Ne razmišljam toliko o rezultatih, ampak se bolj osredotočam na tisto, kar moram tam storiti," je glede pričakovanj povedala 34-letna Višnarjeva, za katero bo to že sedmo svetovno prvenstvo.

Proga v Seefeldu je zelo šprinterska, kar je Katji pred leti, ko je bila nekoliko mlajša, bolj ustrezalo. Lani je tam na tekmi svetovnega pokala zasedla osmo mesto. "Včasih sem na daljših vzponih kazala večjo moč. Vemo, kakšen šprint nas čaka, tako da sem temu primerno trenirala. Skratka, tudi za Seefeld smo se posvečali podrobnostim, ki bodo tam prišle do izraza. Šprint je kratek in bo treba biti 'zbujen' in zelo osredotočen na to, kaj je tvoja naloga. Tam namreč ni veliko prostora za prehitevanje."

Na kaj je bila premalo pozorna? Katja Višnar bi rada imela nekaj več časa. | Foto: Sportida Katja Višnar bi rada imela nekaj več časa. Foto: Sportida

Višnarjevo smo letos na tekmi svetovnega pokala dvakrat videli teči v finalu. In ravno takrat ji je pobralo moči in je zaostala za najboljšimi tekmovalkami. "Iz tega sem se poskušala nekaj naučiti in naredila bom vse, da se to ne bo ponovilo. Težko je vedeti, zakaj se mi je to zgodilo. Gledala bom na to, da bom vmes jedla malo več sladkorja. Sicer mi je težko vmes jesti, ker imam potem lahko težave. Morda sem na te stvari malo premalo pozorna in potem nimam prave energije. Treba je vedeti, da je šprint dolga tekma," je povedala Blejka, ki bo v prihodnosti taktizirala tudi pri izbiri skupin in na račun tega poskušala dobiti nekaj več premora me polfinalom in finalom.

"Ne ustreza mi, če nastopam v drugi polfinalni skupini, ker je manj odmora do finala. Razmišljam, da se bom v prihodnje prijavljala v prvi dve skupini, da bom lahko nastopila v prvi polfinalni skupini in na račun tega dobila približno pet minut več odmora. Mislim, da je to dovolj, da lahko finale dobro odtečem."

Katja Višnar je navdušena na servisno ekipo. | Foto: Sportida Katja Višnar je navdušena na servisno ekipo. Foto: Sportida

Letos navdušena na servisno ekipo

Pri teku na smučeh pomembno vlogo igra tudi servis, ki se je letos v slovenski reprezentanci zelo dobro izkazal, z izjemo tekme v Lillehammerju. "Servis je letos odličen. V servisno ekipo smo med drugim dobili tudi dekle, ki ima veliko znanja in tudi sama doma testira smučke. Imeti takšnega serviserja, ki je tako zagnan, je res dobrodošlo za našo ekipo."

Vesna Fabjan
Sportal Fabjanova rezerva za SP
Ne spreglejte