SiolNET. Sportal Zimski športi
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
tekaška ekipa za sp

Fabjanova rezerva za SP

0,08

termometer

Vesna Fabjan
Vesna Fabjan bo na svetovnem prvenstvu rezerva v šprintu. Foto: Sportida

Na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, ki bo od 20. februarja do 3. marca, bodo slovenske barve v ženskem sprintu zastopale Alenka Čebašek, Anamarija Lampič, Katja Višnar in Eva Urevc, po besedah glavnega slovenskega trenerja v smučarskih tekih Nejca Brodarja bo rezerva Vesna Fabjan.

V sprintu bosta nastopila tudi Miha Šimenc in Janez Lampič, Benjamin Črv bo tekmoval na razdalji, kjer bo tekla tudi Anita Klemenčič.

Slovenska reprezentanca je v Seefeld odpotovala takoj po sobotni tekmi za svetovni pokal v italijanskem Cogneju, kjer je Eva Urevc v svojem prvem finalu sprinterske tekme zasedla šesto mesto. S tem si je tudi zagotovila nastop na SP, saj je Brodar izpostavil: "Pokazala je, da je močna, da je trenutno zelo dobro pripravljena. Malenkost je škoda finala, a mislim, da je napredek, ki ga je naredila v zadnjem letu, res velik."

Eva Urevc si je s šestim mestom na sobotnem šprintu priborila nastop na svetovnem prvenstvu. Eva Urevc si je s šestim mestom na sobotnem šprintu priborila nastop na svetovnem prvenstvu. Foto: Vid Ponikvar

V Seefeld, kjer je reprezentanca že trenirala, pa ni odšla Lampičeva, ker je zaradi suma vnetja odšla na pregled v Slovenijo. "Želim ji vse najboljše in to, da bo v Seefeldu lahko nastopala. V kolikor se to ne bo zgodilo, imamo tekmovalko v rezervi. Slovenija bo v četrtek nastopila s štirimi tekmovalkami in dvema tekmovalcema na sprinterski tekmi v Seefeldu."

Eva Urevc Sportal Eva Urevc v Italiji do uspeha kariere: Vse gre po načrtih

Največja pričakovanja v šprintu

Brodar največ pričakuje prav od sprinterskega nastopa, predvsem si želi boja za vrh slovenskih tekmovalk, od obeh fantov, predvsem od Šimenca, pa se nadeja tudi preboja v polfinale, kar bi bil lep uspeh.

"Prvi teden bo za nas najpomembnejši," pravi glavni trener Nejc Brodar. "Prvi teden bo za nas najpomembnejši," pravi glavni trener Nejc Brodar. Foto: Boštjan Boh

Ženski sprint bo na programu v četrtek, 21. februarja, v nedeljo, 24. februarja, pa bosta še oba ekipna sprinta. "Prvi teden bo za nas najpomembnejši, toda na 10 klasično ali 30 prosto sta disciplini, kjer tudi lahko visoko posežemo. Če bomo med 10. ali 15., pa lahko to ocenimo kot uspeh."

Zaradi tekmovanj, ki so praktično vsak konec tedna, je slovenska ekipa izpustila prejšnje tekmovanje pokala na Švedskem. "V tem času smo trenirali, dnevi do SP pa bodo namenjeni le počitku in zadnjim pripravam. Urevčeva, pa tudi drugi, so na zadnjih tekmah pokazali, da so dobro pripravljeni," je menil Brodar.

Anamarija Lampič je tik pred SP zbolela. Anamarija Lampič je tik pred SP zbolela. Foto: Sportida

Na 10 km klasično bodo tudi nastopile štiri slovenske tekmovalke. "Tri od njih so že osvojile točke pokala, resda v drsalni tehniki. Lampičeva je bila med deseterico v Italiji na novoletni turneji. Nastopili bomo tudi z žensko štafeto, med našimi tekmovalci pa so prevelike razlike, da bi lahko ustrezno tekmovali v Seefeldu, zanje bi bilo lahko to celo zelo slabo kar se motivacije tiče. Med prvimi šestimi smo v pokalu narodov med dekleti. Imamo močno ekipo, veselim se že nastopa, da dokažemo, da smo naredili korak naprej," je napovedal Brodar, ki je slovensko reprezentanco prevzel po prejšnji sezoni.

Preberite še:

 

Lahti teki Sportal Slovenci v Lahtiju obstali v kvalifikacijah

 

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin