Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2019,
15.44

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

smučarski tek svetovni pokal Lahti Katja Višnar Anamarija Lampič Anamarija Lampič Eva Urevc Vesna Fabjan Miha Šimenc Janez Lampič

Nedelja, 10. 2. 2019, 15.44

5 let, 2 meseca

Lahti, ekipni šprint v klasični tehniki

Slovenci v Lahtiju obstali v kvalifikacijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Lahti teki | Zmagali sta Švedinji Ida Igemarsdotter in Maja Dahlqvist, ki sta bili dve sekundi hitrejši od Norvežank, tretje mesto je zasedla druga švedska ekipa. | Foto Reuters

Zmagali sta Švedinji Ida Igemarsdotter in Maja Dahlqvist, ki sta bili dve sekundi hitrejši od Norvežank, tretje mesto je zasedla druga švedska ekipa.

Foto: Reuters

Na ekipnem šprintu za svetovni pokal v smučarskem teku v finskem Lahtiju so v klasični tehniki Slovenke in Slovenca obstali v kvalifikacijah. Katja Višnar in Anamarija Lampič sta na 6 x 1,4 km dosegli 11. čas, Vesna Fabjan in Eva Urevc pa 16. med 18 ekipami. Slovenca Miha Šimenc in Janez Lampič sta bila na 6 x 1,6 km 22. med 24 ekipami.

Za Slovenijo 1 sta nastopili Katja Višnar in Anamarija Lampič, ki sta bili v skupini A peti; 10,4 sekunde sta zaostali za najhitrejšo drugo štafeto Švedske, v kateri sta bili Evelina Settlin in Hanna Falk. Nemki Sandra Ringwald in Laura Gimmler na četrtem mestu, ki je kot zadnje še prineslo nastop v finalu iz skupine, sta zaostali za Švedinjama 6,91 sekunde. Tri sekunde in pol je tako Slovenki ločilo za bojev za najvišja mesta.

Eva Urevc
Sportal Vsa dekleta obstala v četrtfinalu, s tekmovanjem končal tudi Miha Šimenc

Drugo slovensko ekipo sta zastopali Vesna Fabjan in Eva Urevc, ki sta bili še bolj oddaljeni od finala. Bili sta osmi, predzadnji, v skupini B, za zmagovalkama iz Norveške, Tiril Udnes Weng in Maiken Caspersen Fallo, pa sta zaostali kar minuto in 13,49 sekunde. Šesto mesto je iz skupine še vodilo v nadaljevanje, Finki Kerttu Niskanen in Anita Korva sta na njem zaostali le 3,82 sekunde za najhitrejšima.

Pri moških sta bila najhitrejša Norvežana Johannes Hoesflot Klaebo in Emil Iversen.  | Foto: Reuters Pri moških sta bila najhitrejša Norvežana Johannes Hoesflot Klaebo in Emil Iversen. Foto: Reuters

Miha Šimenc in Janez Lampič sta v skupini na predzadnjem, 11. mestu, za Rusoma Artemom Malcevom in Glebom Retivikom, ki sta bila najhitrejša v cilju, sta zaostala minuto in 3,61 sekunde. Za njima sta v skupini in tudi skupno zaostala le poljska predstavnika, kitajska pa v prvi. V njej sta zmagala Norvežana Emil Iversen in Johannes Hoesflot Klaebo, ki sta bila tudi skupno najhitrejša.

Pri ženskah sta zmagali Švedinji Ida Igemarsdotter in Maja Dahlqvist, ki sta bili dve sekundi hitrejši od Norvežank, tretje mesto je zasedla druga švedska ekipa, pri moških sta bila najhitrejša Norvežana Johannes Hoesflot Klaebo, zmagovalec sobotne posamične tekme, ter Emil Iversen. Drugo mesto je zasedla Norveška II, tretje pa Finska.

Izidi:

Ženske:

 1. Švedska I

(Ida Ingemarsdotter, Maja Dahlqvist)

 2. Norveška I

(Tiris Udnes Weng/Maiken Caspersen Falla)

 3. Švedska II

(Evelina Settlin/Hanna Falk)

 4. Rusija II

 5. Finska

 6. Rusija I

...

11. Slovenija I

(Katja Višnar/Anamarija Lampič)

16. Slovenija II

(Vesna Fabjan/Eva Urevc)

 

Moški:

 1. Norveška I

(Emil Iversen, Johannes Hoesflot Klaebo)

 2. Norveška II

(Sindre Bjoernstad Skar/Eirik Brandsdal)

 3. Finska I

(Iivo Niskanen/Ristomatti Hakola)

 4. Rusija I

 5. Švedska I

 6. Italija 1

...

22. Slovenija

(Miha Šimenc/Janez Lampič)

Preberite še:

Sportal Vesna Fabjan, bronasta olimpijka, trenira s posebno masko #video
Jevgenij Belov
Sportal Ruski tekači pokorili konkurenco v Ulricehamnu
Ne spreglejte