Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2017,
15.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Petek, 27. 10. 2017, 15.39

6 let, 6 mesecev

Ilka Štuhec brez ovinkarjenja: Sezone je konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Ilka Štuhec | Foto Sportida

Foto: Sportida

Naša najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec je na novinarski konferenci v Baslu, kjer je bila po poškodbi kolena operirana, sporočila, da je sezona zanjo končana.

"Zame je sezona končana. Ne glede na vse revolucionarne možnosti, ki obstajajo, je najbolj pomembno, da povsem pozdravim koleno in se 'fit' vrnem na štart. Drugače tam nimam kaj delati. Grem po poti, ki jo, na žalost že poznam," je dan po operaciji križnih vezi na novinarski konferenci v Basku dejala Ilka Štuhec, ki je zbrane nagovorila v kar treh jezikih.

Zdravniška ekipa, ki jo je vodil dr. Friederich, je že včeraj v Baslu uspešno opravila operativni poseg prednje križne vezi levega kolena Ilke Štuhec. Mariborčanko zdaj čaka večmesečna rehabilitacija, vse v želji po vrnitvi na bele strmine v sezoni 2018/19. O nadaljnjem postopku zdravljenja prav zdaj na posebni novinarski konferenci govori že omenjena ortopedska ekipa.

Po Tini Maze trenutno najboljša slovenska alpska smučarka je imela srečo v nesreči, da so pogačica, hrustanec in meniskus ostali nepoškodovani. Čeprav so bili sprva razlogi za optimizem veliki, pa je danes postalo jasno, da se Štuhčeva v tej sezoni, ki bo vrhunec doživela na februarskih olimpijskih igrah v Pjongčangu, ne bo mogla vrniti na bele strmine.

Friederich: Po devetih mesecih spet v svetovni vrh

"Zagotovo si je Ilka želela kakšno lepše darilo za rojstni dan. V približno šestih mesecih se bo lahko vrnila na tekmovalno raven, v devetih mesecih bo lahko znova konkurirala svetovnemu vrhu. Je pa tekmovalne sezone 2017/18 kot tudi olimpijskih iger v Južni Koreji zanjo že konec," je novico o končani sezoni najboljše slovenske alpske smučarke potrdil tudi Friederich.

Presenečenje iz Švice: Lara Gut na štartu

Medtem ko Ilka spada med številne smučarje, ki bodo izpustili uvodno tekmo sezone (Marcel Hirscher, Anna Veith, Aksel Lund Svindal …) v Söldnu, pa je le dan pred sobotnim ženskim veleslalomom svoj nastop napovedala Lara Gut. Ta bo na ledeniku Rettenbach nastopila prvič po poškodbi, ki jo je staknila na domačem februarskem svetovnem prvenstvu v St. Moritzu.
Ne spreglejte