Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
16. 1. 2021,
19.48

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,11

1

Natisni članek

svetovni pokal Zlata lisica Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sobota, 16. 1. 2021, 19.48

3 leta, 3 mesece

ZLATA LISICA

Ilka se je poslovila od lisičk

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,11

1

Ilka Štuhec | Foto MaPa

Foto: MaPa

Dvakratna svetovna prvakinja Ilka Štuhec je že po prvi polovici Zlate lisice zaprla veleslalomsko poglavje in se preusmerila na hitrostne štiri tedne, ki se bodo zanjo končali s smukom svetovnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo.

Marta Bassino
Sportal Podkorenska selekcija osrečila Marto Bassino in sprostila Meto Hrovat

"Bomo videli," je z rameni skomignila Ilka Štuhec, ko smo jo po 40. mestu po prvem veleslalomu v Kranjski Gor vprašali, ali bo nastopila tudi v nedeljo. Nekaj ur pozneje je uvidela. Čeprav njeno ime najdemo na seznamu nastopajočih tudi za nedeljsko tekmo, pa so se v njenem taboru odločili, da predčasno zapusti prizorišče Zlate lisice.

"Vstopili smo v obdobje sezone, ko si bodo teden za tednom sledile tekme v hitrih disciplinah. S tem potovanja, približuje se še svetovno prvenstvo. Zato smo se odločili izpustiti jutrišnjo tekmo, nameniti Ilki dodaten dan počitka in se v torek pripravljeni odpraviti v Crans Montano. Veseli smo, da smo uspeli v urnik spraviti tudi slovensko tekmo za Zlato lisico. Nastop na domači tekmi v krogu domačih ljudi je za nas vedno dobrodošel," je odločitev sporočila vodja Ilkine ekipe Darja Črnko.

Ilka Štuhec | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Štuhčeva ob tem dodaja, da nikakor ne obžaluje odločitve za prihod v Kranjsko Goro. "Zlata lisica je zame posebna tekma. Tako je že od malih nog, ko sem delila štartne številke in občudovala najboljše svetovne smučarke. Zato vedno, če je to le možno, tu tekmujem. Morda je zdaj kje kakšna deklica, ki s tem, ko me vidi na štartu, dobi nekaj dodatne motivacije in zagona. Obenem sem vesela, da je tekma ostala v Sloveniji, vloženega je bilo veliko truda v organizacijo, tekmo jemljem dobesedno za domačo, zato sem pripravljeni biti na štartu tudi s številko 64," pravi 30-letna Mariborčanka.

Nastopila je prav kot zadnja v prvi vožnji sobotne tekme ter na tehnično zahtevni progi storila kar nekaj napak. V cilju je za vodilno Marto Bassino, ki je na koncu tudi dobila preizkušnjo, zaostala 4 sekunde in 42 stotink. "Ni bilo enostavno. A pripravljena sem na velike izzive. Borila sem se, kolikor sem se lahko. Žal sem storila dve večji napaki, toda prosto pa je bil pravi. Dejstvo pa je, da specifične priprave na to tekmo nisem imela. Veleslalom namreč treniram toliko, kolikor je to potrebno za hitri disciplini," je ocenila svoj nastop ena od šestih Slovenk. V nedeljo jih bo na štartu le pet (Meta Hrovat – štartna številka 14, Tina Robnik – 21, Neja Dvornik 55 in Andreja Slokar – 62).

Tina Maze
Sportal Velike dame, ki so blestele tudi doma
Ilka Štuhec
Sportal Za Ilko Štuhec ni poti nazaj
Ne spreglejte