Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
7. 5. 2013,
13.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jaka Hvala

Torek, 7. 5. 2013, 13.19

8 let

Hvala: Nekaj izkušenj sem pa le nabral. Oziroma kar veliko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Eden izmed slovenskih skakalnih junakov prejšnje zime je bil Jaka Hvala, ki želi tudi v olimpijski sezoni igrati pomembno vlogo. Predvsem pa bi rad konstantno skakal od začetka do konca.

Eden od vrhuncev pretekle sezone je bilo za Jako Hvalo mladinsko svetovno prvenstvo, na katerem se je ob posamični zlati medalji veselil še ekipne zmage. Kmalu je dobro pripravljenost kronal na tekmi svetovnega pokala. V Klingenthalu je namreč prvič stal povsem sam na vrhu odra za zmagovalce.

Zaradi mladosti je bilo nihanje povsem pričakovano. Ob koncu sezone je začelo Jako pobirati, zato se je odločil, da na finalu svetovnega pokala v Planici ne bo nastopil. "Kar precej me je žrlo, ko sem sprejel to odločitev. Nato sem jo prebolel. Ko je bilo konec sezone, sem imel več časa za razmislek. Tiste slabe trenutke sem že pozabil. Čez poletje bom trdo delal, da bom v zimo prišel vsaj tako pripravljen kot lani. Nekaj izkušenj sem si pa le nabral. Ne malo, kar veliko," se spominja Hvala.

Lani je pripravljalno obdobje začel še v mladinski reprezentanci in se pozneje priključil A-ekipi, letos pa že od začetka trenira z najboljšimi slovenskimi orli: "Način treninga je drugačen. Vaje se razlikujejo. Prej smo imeli ob začetku priprav na meniju le telovadnico in fitnes, zdaj smo tudi tekli na štadionu. Všeč mi je takšen način dela."

Pred smučarskimi skakalci je zanimiva sezona. Vrhuncev je kar nekaj, najbolj mamljive pa so kajpak olimpijske igre. Skakalec iz Ponikev pa ne bo pogledoval le proti Sočiju, saj želi dobro pripravljenost kazati že na prvi tekmi v sezoni. "Sezona je zanimiva. Olimpijske igre so vrhunec, saj so vendarle na vsaka štiri leta. Naredil bom vse, da si bom zaslužil mesto v ekipi. Želim si pa predvsem od začetka do konca dobro skakati. Ne imeti le prebliske," je še dejal šestnajsti skakalec prejšnje zime.

Ne spreglejte