Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 3. 2015,
21.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš Planica Planica Severin Freund poleti

Petek, 20. 3. 2015, 21.57

8 let

Goran Janus: Končno so spregledali kot Esmeralda

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Glavni trener Goran Janus je bil po petkovem dnevu na letalnici v Planici nasmejan, saj se je skupaj s fanti veselil lepega ekipnega uspeha, dvojne slovenske zmage ...

Peter Prevc je zmagal, Jurij Tepeš je bil drugi, Anže Semenič deseti, Robert Kranjec 11., Jernej Damjan 16., Nejc Dežman pa 26. To je bera slovenske reprezentance na petkovi posamični tekmi na prenovljeni Letalnici bratov Gorišek.

"Bila je prava poezija. Zelo smo uživali. Fantje so opravili odlične polete. Dosegli smo lep ekipni uspeh. O tej tekmi lahko rečem le vse naj naj. Vse se je izšlo po naših željah. Mislim, da so tudi gledalci prišli na svoj račun in uživali," je bil razumljivo vesel glavni trener Goran Janus.

To je bila že četrta zaporedna posamična zmaga slovenskih skakalcev v Planici. Leta 2012 se je je veselil Kranjec, za njim Tepeš, zadnji dve leti pa najstarejši od bratov Prevc.

"Upam, da se bo v nedeljo izteklo tako, da bomo vsi veseli."

Zadnji je v petek od sodnikov prejel kar osem dvajsetic. Prvi prvem poskusu je poletel 248,5 metra in postavil nov rekord Letalnice bratov Gorišek, pri drugem 233 metrov, prav vsi sodniki pa so mu pokazali dvajsetico, kar je v skokih prava redkost. "Slišal sem, da je bilo to na letalnicah drugič v zgodovini. Prvi naj bi bil Toni Innauer. Sicer pa so morda sodniki končno spregledali kot Esmeralda, da je Peter dobil pet dvajsetic," je dejal Janus in s tem dal vedeti, da so sodniki našega skakalca v tej sezoni že večkrat oškodovali, pa čeprav je prikazal veliko lepih skokov z elegantnim telemarkom.

S to zmago se je v skupnem seštevku svetovnega pokala približal Nemcu Severinu Freundu v boju za veliki kristalni globus na 44 točk, pred prihodom v Planico pa je ta razlika znašala 94 točk.

"Petrova poleta sta bila popolna. Freund je konstanten. Upam, da se bo v nedeljo izteklo tako, da bomo vsi veseli. Na letalnici je vse mogoče," pravi Janus, ki je le dočakal Zdravljico, ki jo je imel že nekaj časa v mislih. "Ravno sem bil v pogovoru za radio in ko sem jo zaslišal, sem se umaknil, dal kapo dol in užival. Doma jo je vedno najlepše poslušati. Pred takšnim občinstvom je to nekaj največjega, kar lahko kot trener doživiš."

Ne spreglejte