SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Goran Janus in pravljična številka sedem

4

termometer

Pred skakalci je poletni grand prix, ki bo vrata odprl s četrtkovimi kvalifikacijami v Visli. Goran Janus bo na Poljsko odpeljal sedmerico, njegova velika želja pa so stopničke.

Lani se je poletni grand prix za slovenske skoke začel odlično, saj je Peter Prevc zmagal v Visli, končal pa prav tako, potem ko je Jernej Damjan osvojil poletno veliko nagrado. A bo zadnji letošnji začetek izpustil, svojo pripravljenost pa bo najverjetneje preizkusil na azijskem delu, ko bodo tekme v Čajkovskem in Hakubi.

Tudi letos bo Visla uvodno prizorišče poletne velike skakalne nagrade. Naš najboljši skakalec si z lansko uvodno zmago ne dela skrbi, rad pa bi videl, kje je v tem trenutku v primerjavi s konkurenco.

Ob njem bodo na Poljskem skakali še Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Tomaž Naglič, Anže Semenič, Nejc Dežman in Jaka Hvala. Ob Damjanu bo manjkal še Matjaž Pungertar.

Konkurenca na Poljskem bo pravšnja, saj bodo prišla tudi znana imena iz sveta skokov, kar bo dalo skakalcem še večjo tekmovalno draž.

V zimo želi priti s kvoto sedmih skakalcev

"Odločitev o tej sedmerici ni bila težka, že okoli 20. junija je bilo znano, kdo bo šel v Vislo. Najpomembneje je, da so fantje zdravi. Po celinskem pokalu smo imeli nekaj premora, ki je bil sicer aktiven, ni bil tisti klasični dopust. Ves prejšnji teden smo imeli manjše priprave, trenirali smo v Planici in Kranju. Želim si predvsem, da septembra obdržimo kvoto sedmih skakalcev ter utrdimo točke na grand prixu. Za ti dve tekmi na Poljskem si želim predvsem kakšnih stopničk. Fantje, s tem na vas ne pritiskam (se je na novinarski konferenci obrnil proti skakalcem in zasmejal, op. p.). V formi še nihamo, kar je tudi normalno," je pred začetkom grand prixa dejal Janus.

Sicer je bilo prvotno načrtovano, da bo v nedeljo že naslednja tekma v Zakopanah, vendar je bila zaradi težav s homologacijo skakalnice odpovedana. Tako bo naslednja preizkušnja prihodnji teden v Hinterzartnu, največja naloga naših skakalcev pa bo, da bodo v zimo prikorakali s sedmimi tekmovalci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin