Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
21. 3. 2015,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš Planica Planica Severin Freund poleti

Sobota, 21. 3. 2015, 16.13

8 let

Glavni slovenski skakalni trener začutil olajšanje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Da je Goran Janus tisti, ki je pomagal dvigniti slovenske skoke na bistveno višjo raven, smo že velikokrat pisali. V Planici je že drugi dan zapored užival v poslušanju Zdravljice.

"Čestitke fantom za odlično opravljene polete. Vesel sem, da so nastope iz poskusne serije nadgradili. Lahko je biti favorit, vse to uresničiti pred domačim občinstvom pa je nekaj največjega," je po sobotni ekipni zmagi svojih izbrancev dejal glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus. Pod njegovim vodstvom so slovenski skakalci osvojili že osmo zmago na moštvenih preizkušnjah.

Jurij Tepeš, Anže Semenič, Robert Kranjec in Peter Prevc so v tekmi z eno serijo – pred drugo je začel pihati premočan veter s strani – pustili konkurenco občutno za seboj. Drugi Avstrijci so izgubili bitko za 43,3, tretji Norvežani pa za 64,4 točke. Že po petkovi dvojni zmagi Prevca in Tepeša je bilo nekako čutiti, da bi se lahko slovenski fantje veselili tudi v soboto: "Stopničke sem pričakoval, zmagati pa ni lahko. Ob drugi zaporedni zmagi se lahko le poklonim celotni ekipi."

"Jutri bo treba tehnično dobro izvesti skoke in imeti še nekaj sreče"

In kaj mu pomeni zmaga na ekipni tekmi v primerjavo z uspehom na posamični? "Vsi trenerji, ki delamo s fanti, ob zmagi začutimo veliko olajšanje. To pomeni, da si naredil največ, kar je mogoče. In da prideš nato še v iztek in te tam pozdravi toliko gledalcev (v soboto jih je bilo 27 tisoč, op. p.), je dogodek, ki mi bo za vedno ostal v spominu," je odgovoril Janus.

Jutri je pred njim in njegovimi skakalci še zadnje dejanje, na tekmi pa bo imel šest skakalcev (Kranjec, Matjaž Pungertar, Nejc Dežman, Jernej Damjan, Tepeš in Prevc). Nastopilo bo le 31 najboljših skakalcev te sezone, še vedno pa je odprto vprašanje o skupnem zmagovalcu.

Njegov skakalec Peter Prevc namreč za vodilnim Severinom Freundom zaostaja za ulovljivih 44 točk, a o tej temi Janus ne želi na glas razmišljati: "Fantje se bodo spočili in šli v miru naprej. Kalkulacij ni. Za nedeljski dan bo treba tehnično dobro izvesti skoke in imeti še nekaj sreče."

Ne spreglejte